Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Pravila bezobrazno sjajne i lijepe kose savršene boje

Bojate li kosu kod kuće, pozovite prijateljicu da vam pomogne ili nabavite zrcalo s tri dijela, tako da možete boju ravnomjerno nanijeti na kosu

24sata
Foto: 24sata
0 komentara

Trenutačna boja kose trebala bi vam uvijek biti polazište za odabir nove formule te je odjednom ne biste smjeli posvijetliti ili potamniti za više od dvije nijanse. To je samo jedno od pravila bojenja kose prema savjetu frizera. Radite li to kod kuće, pozovite prijateljicu da vam pomogne ili nabavite zrcalo s tri dijela, tako da možete dobro prekriti izrast. Stavljate li na kosu boju koju već imate te morate obojiti izrast, ali i osvježiti boju cijele kose, prvo bojom prekrijte vlasi uz korijen. Zatim, kako biste izbjegli preveliku razliku u nijansi korijena i vrhova, pričekajte posljednjih pet minuta od vremena propisanog za bojanje. Tek tada obojite ostatak kose. Imajte na umu da su pakiranja boje obično dostatna za kosu srednje dužine (do ramena). Imate li gušću ili dužu kosu, opskrbite se s više boje.

>>> Pribor za bojenje koji obično dolaze uz boju prilično je “mršav”. Kako bi bojenje bilo što lakše, nabavite četkicu za bojenje i posudu.

>>> Oprezno s posvjetlji-vanjem kose. Iako uz svjetliju kosu djelujete mlađe, kad se prijeđe granica, jedino što ćete postići je “jeftin” izgledPRAVA NIJANSA ZA PREKRIVANJE SIJEDIH
Za učinkovito prekrivanje sijedih preporučuje se nijansa između novih srebrnih vlasi i vaše boje kose iz djetinjstva. Osim što će uspješno prekriti sijedi izrast, omekšat će i crte lica.

KOVRČAMA TREBA RAZBLAŽENA BOJA
Kovrčava kosa je suha, porozna, brže upija boju te je više sklona oštećenjima. Newyorški frizer Ouidad preporučuje da razblažite boju tako da četvrtinu aplikatora zamijenite destiliranom vodom. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message