Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Masna koža ljeti treba tonirane kreme i zaštitni faktor s cinkom

Masna koža ljeti treba tonirane kreme i zaštitni faktor s cinkom
1

Masnoj koži najbolje odgovara maska od gline koja isušuje kožu, a u noćnom joj ritualu pristaju kreme na bazi salicilne i glikolične kiseline koje brišu nečistoće

VIDEO

Iako masna koža sporije stari, njezina njega ljeti je vrlo problematična. Visoke temperature dodatno pojačavaju lučenje sebuma, a znoj može začepiti pore i uzrokovati bolne akne. Upravo zbog toga dermatolozi preporučuju čišćenje kože tonikom s dva postotnom salicilnom kiselinom. Salicilna kiselina razgrađuje nečistoće, djeluje protuupalno i briše neželjeni sjaj. 

Za masnu kožu najbolje su mineralne kreme za sunčanje

Masnoj koži ne odgovara isti tip krema sa zaštitnim faktorom kao suhoj ili mješovitoj koži. Uobičajene kreme su bogate uljima koja potiču mašćenje. Tako masnoj koži najbolje pristaju mineralne kreme na bazi cinka i titanovog dioksida koje upijaju višak ulja. Njihova je prednost ta što se zadržavaju samo na površinskom djelu kože i ne zatvaraju pore. Dovoljno je na lice nanijeti kreme veličine jedne kovanice. 

Makeup se ne topi uz primer

Ljeti je težak sloj pudera najbolje izbjegavati i zamijeniti ga primerom ili toniranom kremom sa silikonom. Ti proizvodi formiraju zaštitni sloj i sprječavaju topljenje makeupa. Dobar izbor po visokim temperaturama je i mineralni puder koji upija višak ulja i ostavlja mat efekt. 

Osim toga u uklanjanju neželjenog sjaja pomažu i listići za kontrolu sjaja koji u trenu upiju višak ulja, a odlično su rješenje kad ste u stisci s vremenom.  

Mrkva i dinja usporavaju mašćenje kože

Alkohol i začinjena hrana proširuju krvne žile i pojačavaju znojenje, pa ih je u toplijim danima najbolje izbjegavati. Umjesto toga preporučuje se jesti mrkvu, špinat i dinju, bogato vitaminom A. Ovo voće i povrće usporava proizvodnju sebuma i mašćenje kože. 

Kemijski piling pomoći će masnoj koži

Masna koža treba češći piling nego suha, a preporučuju se agresivnije vrste kao što je kemijski zato što ubija bakterije i uklanja višak prirodnih ulja. Oporavak traje dva tjedna, no uobičajeni piling možete napraviti do tri puta na tjedan. 

U njezi kože pomažu i maske. Masnoj koži najbolje odgovaraju maske od gline i one na bazi salicilne kiseline zato što isušuju kožu i povećavaju cirkulaciju.

Noćna krema se ne nanosi na nos

Noćna krema za masnu kožu treba imati oznaku "oil free" odnosno ne smije sadržavati ulje. Umjesto toga bolje je koristiti kreme na bazi salicilne i glikolične kiseline koje brišu nečistoće i djeluju protuupalno, a pomažu i losioni s kofeinom koji smanjuje pore. 

Kod nanošenje kreme, nos ne treba mazati zato što tamo ima najviše žlijezda lojnica koje izlučuju sebum, savjetuju dermatolozi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom
Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara
VIŠE UŽITKA

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara

Malo je muškaraca koji u erekciji ne mogu doseći veličinu dovoljnu da zadovolji svaku ženu, dok oni koji sumnjaju u veličinu svog alata mogu razvijati druge prednosti i vještine, kažu stručnjaci