Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Pravilno skinite šminku s očiju i izbjegnite pojavu upala i borica

Pravilno skinite šminku s očiju i izbjegnite pojavu upala i borica

Nepravilno i 'brzinsko' skidanje šminke s područja očiju može dugoročno uzrokovati iritacije i upale očiju i područja oko očiju. Dermatologinja objašnjava kako pravilno skidati šminku i izbjeći potencijalne probleme

VIDEO

Ako šminkate oči, čistite li šminku blazinicama dok nije potpuno čista? Ili energično ribate sredstvom za čišćenje kako biste otopili sve tragove pigmenta i maskare?

POGLEDAJTE VIDEO: Boja očiju otkriva karakter

Pokretanje videa...

00:15

- Iako biste uvijek trebali uvijek skidati šminku prije spavanja, imajte na umu da je jednako važan i način na koji šminku skidate. Stalni fizički stres (poput gore spomenutog ribanja i natezanja) može oštetiti kožu kapaka, pogoršati fine bore, a može čak potaknuti i ispadanje trepavica - kaže dermatologinja Jeanine Downie.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Ilustracije boje očiju

Ni u kojem slučaju nije zabavna situacija, ali jednostavno rješiva. 

Kako nježno ukloniti šminku s očiju?

Pametno odaberite sredstvo za uklanjanje. Mnoga tradicionalna sredstva za uklanjanje šminke prepuna su alkohola i oštrih površinski aktivnih tvari koji mogu oštetiti kožu i izazvati iritaciju, posebno oko osjetljivog područja oko očiju. Maramice za skidanje šminke mogu biti posebno abrazivne, jer fizičko trljanje može dovesti do iritacije i pojave novih bora na koži.

Umjesto toga, stručnjaci predlažu da se odlučite za jednu od dvije metode: dvostruko čišćenje (uljem za čišćenje ili balzamom) ili skidanje šminke pamučnom blazinicom za višekratnu upotrebu natopljenom prirodnim sredstvom za uklanjanje šminke na bazi ulja. Obje su puno nježnije metode, a vaše svježe, svijetle oči će vam biti zahvalne.

Metode skidanja šminke

Ako upotrebljavate ulje za čišćenje ili balzam, namažite proizvod na lice i vrat. Masirajte kožu kako biste šminku olabavili s površine kože, ali pazite da ne budete grubi. 

- Odvojite cijelu minutu da ulje nanesete na svoju kožu - rekla je holistička estetičarka Britta Plug, o čišćenju uljem te dodala da morate biti izuzetno oprezni s područjem oko očiju. Ulje otapa uljnu šminku, pa ovdje ne trebate biti grubi. Laganim potezima prema dolje uklonite tvrdoglavu maskaru i a pigmente s kapaka pomoću nježnih kružnih pokreta - savjetuje. 

Fotolia

Ako odlučite ukloniti šminku s očiju pamučnom blazinicom za višekratnu upotrebu, jednostavno natopite blazinicu u odabranim sredstvu za uklanjanje (kokosovim uljem, micelarnom vodom ili sličnim preparatom) i pritisnite blazinicu na zatvorene oči te tako držite oko minute, objašnjava postupak. 

Svjetlost ekrana i ne skidanje šminke ubrzavaju starenje kože
Svjetlost ekrana i ne skidanje šminke ubrzavaju starenje kože

- Ne trljajte, samo neka vam proizvod upije šminku s očiju. Potom polako ostatke obrišite i operite lice s vodom - dodaje. 

Stalna iritacija na tom području može dovesti do niza problema. Bolje je u startu nabaviti preporučene preparate i uzeti si malo vremena za skidanje šminke, nego riskirati iritacije pa i moguće upale očiju i područja oko očiju. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru