Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Svjetlost ekrana i ne skidanje šminke ubrzavaju starenje kože

Svjetlost ekrana i ne skidanje šminke ubrzavaju starenje kože
1

Dugotrajno izlaganje plavom svjetlu može izazvati hiperpigmentaciju i promjenu boje na koži, a to znači da može uzrokovati rano starenje kože. Važno je koristiti i zaštitni faktor

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Stručnjaci predlažu: Kako se našminkati za video poziv?

Koža je naš najveći organ, pomaže u regulaciji temperature, njezini živci omogućuju osjet dodira i boli, čuva unutarnje organe i štiti nas od vanjskih utjecaja. Stoga ju je potrebno štiti i njegovati. Mnogi često rade neke naizgled uobičajene stvari koji mogu biti štetni za kožu.

1. Svjetlost ekrana

Već je poznato da plavo svjetlo loše utječe na oči i san. Budući da mnogi puno vremena provode ispred ekrana, ta svjetlost loše utječe i na kožu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

koža 00:43

Dugotrajno izlaganje plavom svjetlu može izazvati hiperpigmentaciju i promjenu boje na koži, a to znači da može uzrokovati rano starenje kože. Ovi rizici mogu se izbjeći korištenjem filtra za zaslone ili stavljanje mobitela na 'noćni' rad, ali i nanošenjem kreme sa zaštitnim faktorom. 

2. Izbjegavanje zaštitnog faktora

Kreme sa zaštitnim faktorom od UV zraka trebala bi biti dnevna rutina njege kože, a ne samo kada planirate cijeli dan provesti na suncu. 

3. Spavanje sa šminkom

Postoje razlozi zašto se ovo ponekad dogodi, ali ne skidanje šminke prije spavanja može uzrokovati začepljenje pora i ubrzati njihovu pojavu. Uz to, prljavština koja se nakupila na licu može prouzročiti stvaranje bakterija koje uzrokuju akne. 

4. Prislanjanje prljavog telefona na lice

Ekran mobitela idealan je za nakupljanje bakterija, pogotovo ako se ne čisti redovito. Kada telefoniramo one sve dolaze u kontakt s licem. Kako bi to izbjegli, redovito čistite mobitel antibakterijskim sredstvom ili alkoholom. 

5. Nedovoljno sna

Odrasli trebaju minimalno sedam sati sna. No, čak 60 posto žena ne omogućuje sebi dovoljnu dozu kvalitetnog sna. Osim drugih zdravstvenih problema, to može utjecati na izgled kože te smanjiti prirodni kolagen, hidrataciju i utjecati na cjelokupnu teksturu, piše MSN. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Stres, mobitel: 5 najčešćih uzroka naglog izbijanja prištića

POGLEDAJTE VIDEO Tarik Filipović: #ZAJEDNO24SATA

Pokretanje videa...

00:48
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'