Lifestyle

Komentari 26

Pravo je vrijeme da džungla izađe na ulice, barem na odjeći

Pravo je vrijeme da džungla izađe na ulice, barem na odjeći

Zebra, zmija, leopard... Print na print, spajanje nespojivog, color-blocking, neonske boje... Životinjski uzorak moderniji je nego ikad, kao stvoren za one najhrabrije...

Volim prirodu... životinje imaju najbolje haljine. To im je Bog podario, a žene obožavaju taj dizajn, osjećaju se prirodno u njemu. Tako je objasnio Roberto Cavalli svoju opsesiju leopardovim uzorkom zbog kojeg je i “zaradio” titulu kralja glamuroznoga kiča. 

Hlače, Zara, 229,90 kn

Bilo pretjerivanje ili ne, životinjski uzorak modni je evergreen kojeg se mnoge trendseterice boje, ali ne treba im puno vremena da padnu na njegov divlji šarm. Cavalliju ni u ovosezonskoj kolekciji ne nedostaje odvažnosti. Maksihaljine u duhu sedamdesetih na stilskom su vrhuncu. 

Sat, H&M, 99,90 kn

Baš kako to vole obožavateljice njegove talijanske elegancije. No ne samo da je iskoristio omiljeni uzorak nego ga je spojio sa zebrastim te prugama i čipkastim aplikacijama. Samo za najhrabrije, rekli bi mnogi. Ali, zaista, ovaj divlji trend voli zaigrati na nespojivu modnu kartu poput prugica i točkica. Prugasta midi suknja i tigrasta košulja sjajan su par. Tajna je u sličnoj nijansi. 

Sandale, asos.com

Tada će vaš omiljeni modni ljubimac raditi za vas, a ne protiv vas. Samo ga dozirajte pažljivo i pametno. Jedan upečatljiv animalni komad uvijek prolazi poput suknje ili “cropped” topa. Ako je ostatak kombinacije monokromatski, tim više nema bojazni da ćete dobiti crveni modni karton. 

Maska za mobitel, asos.com, 41 kn

Da najbolje ukrotite leoparda, tigra, zebru ili zmiju, spojite ih s delikatnijim materijalom nježnije teksture. Baš kako to radi Mary Katrantzou, koja se poigrala s transparentnošću, čipkom i animalnim motivima. Rezultat je urbani chic, bez imalo vulgarnosti. Preneseno s piste na ulice, to bi značilo kombinaciju, npr., palazzo hlača životinjskog uzorka i čipkastog topa u boji. Sve “začinite” salonkama u jarkoj boji i dobit ćete vrlo efektan color-blocking s dozom originalnosti. 

Naušnice, asos.com, 45 kn

Egzotičnom stranom stila

Vrlo lako ovaj se trend prilagođava svakom stilu. Uz tenisice haljinu s egzotičnim detaljima nose urbane djevojke. One romantičnije mogu se odlučiti na sandale sa zmijskim uzorkom, a za boho djevojke tu su palazzo hlače ili šorc. Rokerice biraju animalne ruksake.

Najčitaniji članci