Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Predbacivanje, ali i kopanje po prošlosti tiho izjedaju ljubav

Predbacivanje, ali i kopanje po prošlosti tiho izjedaju ljubav
1

O prošlosti uvijek pitajte partnera umjesto da ga provjeravate na internetu, a prisluškivanje je opasno jer na temelju jedne riječi možete zamisliti krivi scenarij

VIDEO

Prešućivanje i nedovoljna posvećenost braku prestigli su čak i preljub kao glavni razlog razvoda, pokazalo je američko istraživanje. Takvi “duhovi” koji polako izjedaju vezu lako bi se mogli riješiti uz bolju komunikaciju. Obiteljske večere, repriziranje prošlosti, sitni kvarovi u kući, različito poimanje novca, internet-špijuniranje te neuspješni eksperimenti u seksu čest su kamen spoticanja, a zategnute situacije pogoršava TV u spavaćoj sobi koji blokira komunikaciju. 

Stoga, ako u bračnom krevetu najčešće slušate glas TV spikera, razmislite o tome da “iselite” televizor iz spavaće sobe. Također, ne vrtite u mislima riječi koje vam je vaš parter izgovorio u svađi. U njima je mnogo bijesa, no malo onog što on uistinu misli o vama - stoga tome ne treba pridavati veliku pozornost.

Da biste izbjegli prepiranje pri odlučivanju, od odabira filma pa do mjesta gdje ćete provesti odmor, učinite jedno drugom uslugu te prestanite pod povećalom analizirati partnerove poteze uporno se pitajući zašto nije drukčiji. 

Voli vas čak i ako ne voli vašu tetu 

On više ne želi ići na piknik koji je u vašoj obitelji tradicija. Iako vam to smeta, imajte na umu da to što partner osjeća prema vašoj široj obitelji nije ono što osjeća prema vama. Naposljetku, u vezi je s vama, a ne s vašom tetom koja mu nije simpatična.

Ne opterećujte se seks-neuspjesima

Uz čašu vina odlučili ste isprobati divlji seks-savjet iz časopisa, no pokušaj nije uspio te ste odlučili da više nećete eksperimentirati. Dugotrajan osjećaj nelagode najveći je ubojica seksualnog života, ne dopustite da vas zakoči u isprobavanju novih tehnika.

O prošlosti pitaj partnera, a ne Google 

Povijest pretraživanja internetskih stranica mnogim je ženama i muškarcima postala omiljeno štivo. Psiholozi savjetuju - ne virite u partnerovu privatnost do te mjere, a ako zavirite u njegovo računalo, potrudite se da vas to što ćete otkriti ne izbaci iz takta.

Tko prisluškuje, taj se i opeče

To što vam ne prepričava baš svaki svoj razgovor ne uzimajte k srcu. Još je opasnije “prisluškivanje” telefoniranja. Čujete samo jednu stranu razgovora pa već zamišljate “crne” scenarije.

Oslobodite se demona

Kad se pitanje: “Kako bi mi nešto vezano uz njega moglo ikad zasmetati?” pretvori u “Postoji li išta u tom čovjeku što me ne iritira?” veza je došla do prijelomnog trenutka.

Iz faze slijepe zaljubljenosti prelazite u fazu familijarnosti u kojoj vi i vaš partner već savršeno dobro poznajete jedno drugo. Osim njegovih mana koje su postojale i prije, samo ih niste primjećivali ili ste ih čak smatrali vrlinama, počinju vas živcirati i mali kućni kvarovi. Mirnu ravnotežu u kućanstvu tad počinju narušavati svi sitni nedovršeni poslovi, rasklimana ograda na stubištu koju on još nije učvrstio ili WC kotlić iz kojeg neprekidno curi tanki mlaz vode. Kad takvi mali kvarovi koji vam prije nisu smetali postanu izvor vaših frustracija, rješenje je jednostavno. Umjesto da izazovete svađu podsjećajući stoti put iznervirano partera da nešto popravi - odvažite se te pozovite majstora. 

Tako ćete jednim potezom riješiti i probleme s kvarovima u kući, ali i zategnutu situaciju s ukućanima. 

Baš nikad se neću vjenčati

Želite li biti iskreni prema sebi, dopustite si pravo da se s godinama mijenjate. Da biste bili sretni i u 40-oj, nemojte dopustiti da vas davne odluke 20-godišnjaka koji još živi u vama drže kao taoca i dva desetljeća poslije.

O ukusima se ne raspravlja

To što nemate isti ukus i razilazite se još od vremena planiranja vjenčanja i odabira imena djeteta ne znači da vi i on niste dobar par. 

Ne dopustite da vas prošlost drži kao taoca

U redu je osvrnuti se povremeno iza sebe te s čežnjom pogledati u prošlost, ali ako vam ona postane opsesija, zapitajte se pomaže li vam doista pogled na prošlost u građenju sadašnjosti te postavljanju temelja za budućnost. Gledajte pred sebe.

Financije nikako ne smiju postati tajna 

Progone vas financijske tajne, dug na kreditnoj kartici? Maštate o financijskoj sigurnosti koja vam mnogo znači, no to niste spremni priznati partneru jer njemu novac služi samo za trošenje? Novac je top-tema o kojoj morate razgovarati, stoga je ne zaobilazite.

Ponekad se i odjeća pretvarau demone 

Bez obzira na to je li vaša veza počela u prošlom stoljeću ili prošli tjedan, neke su stvari, poput starenja, neizbježne. Oboje se s godinama mijenjate te je nužno i da mijenjate stil odijevanja jer više ne izgledate jednako seksi u rublju i štiklama. 

Opasni duhovi nose se i u sebi

Žene se često pokušavaju uklopiti u model savršene žene. Kako bi bile besprijekorne supruge, majke i izgradile zavidnu karijeru, izluđuju i sebe i okolinu. Žena koja se previše žrtvuje na svim poljima postaje nervozna i naporna, a ne savršena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije