Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Prednosti parenja lica: Čisti nečistoću i dubinski hidratizira

Prednosti parenja lica: Čisti nečistoću i dubinski hidratizira

Samo po sebi parenje nije čudotvorno, no važan je dio cjelokupne njege kože. Izvrsna stvar u vezi pare je da će zbog pojačane cirkulacije i oksigenacije koža moći upiti više dobrih supstanci iz krema

VIDEO

Ljeto nikako nije idealno vrijeme kožu, najviše zbog masnih i teških krema sa zaštitnim faktorom, toplog zraka koji je često i pun smoga i drugih zagađivača čije sitne čestice prolaze njenu barijeru.

POGLEDAJTE VIDEO: Tretman protiv starenja - ledom

Pokretanje videa...

37-godišnja britanka tvrdi: Tajna mog mladolikog izgleda je trljanje leda po licu VIDEO

Zbog svega je toga u ovo vrijeme godine pojačanja briga o koži važnija nego ikad, a jedna od dobrih metoda njege je parenje kože.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Para od vruće vode kožu čisti, umiruje i smanjuje postojeća oštećenja kože, a bonus je i što je riječ o besplatnom tretmanu koji većina žena radi sama kod kuće.

Prednosti parenja lica:

Čisti nakupljenu nečistoću i sebum iz pora

Toplina vodene pare opušta pore uzrokujući njihovo širenje, a iz raširenih pora brže izlaze sve sakupljene nečistoće od make upa, krema i ulja s kojima se mažemo, kao i višak sebuma: masnog sloja koji prekriva gornji sloj kože. U manjoj nam je količini sebum prijeko potreban, ali kad začepi pore uzrokuje akne, prištiće i druge nepravilnosti.

Čisti kožu od bakterija i mrtvih stanica koje uzrokuju akne

Koža je naš najveći organ pa kao i drugi organi stalno prolazi kroz proces regeneracije. Zbog toga se na površini skupljaju njene mrtve stanice i bakterije koje - premda te nemaju štetan učinak - mogu priječiti ulaz kisika do dubljih dijelova epidermisa.

Blagodati rolera za lice: Masaža s njim pomlađuje vašu kožu
Blagodati rolera za lice: Masaža s njim pomlađuje vašu kožu

Koža lica dobiva više kisika

Jedna od većih prednosti parenja kože lica svakako je širenje krvnih žila koje onda poboljšavaju protok kisika do stanica. Osim kisika poveća se i protok krvi zbog čega je lice nakon parenja crveno - crvenilo je znak da se događa ono što i treba.

Odgodit će pojavu bora

Među brojnim kemijskim sastavima koji navodno odgađaju i ublažavaju bore, nalaze se i dva sastojka koja to dokazano čine: riječ je o kolagenu i elastinu.

Ako ne uzimate nadomjestak kolagena, parenje može biti sjajna alternativa jer pospješuje cirkulaciju i proizvodnju kolagena i elastina, a uz to koži daje elastičnost i odgađa pojavu prvih bora.

Učinkovitija hidratizacija

Oslobađanje kože od viška ulja i sebuma tijelo potiče da samo proizvodi više prirodnih ulja. Ona su koži nužna za vlaženje i povećavanje razine hidratacije. Osim toga, pare povećavaju propusnost kože što omogućuje i propuštanje vlage kroz nju.

Bolja apsorpcija proizvoda za njegu lica

Samo po sebi parenje nije čudotvorno, no važan je dio cjelokupnog režima njege kože. Izvrsna stvar u vezi pare je da će zbog pojačane cirkulacije i oksigenacije koža nakon parenja moći i upiti više dobrih iz krema, losiona i sredstava za čišćenje koje nanosimo na lice, piše Cleveland Clinic

Budući da su slobodne, pore tad mogu više toga apsorbirati - a kako su pod kožom jači i protok tvari i krvi, i proizvodi se bolje apsorbiraju, a njihov sastav ima jače djelovanje.

Pripremite kožu za ljeto i velike vrućine - recepti za pilinge koje možete napraviti i kod kuće
Pripremite kožu za ljeto i velike vrućine - recepti za pilinge koje možete napraviti i kod kuće
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno