Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Pregled dojki može vam spasiti život, a uz 24 Oranž to možete napraviti čak 50 posto jeftinije

Pregled dojki može vam spasiti život, a uz 24 Oranž to možete napraviti čak 50 posto jeftinije

24 Oranž donosi super popuste od 50 posto na pregled dojki ultrazvukom, a jednaki popust daju i za ultrazvuk srca, štitnjače, abdomena i ginekološki

VIDEO

Rani rak obično ne uzrokuje bolove stoga je važno ići na preglede. Mamografija je najbolja metoda ranog otkrivanja raka dojke, a dobro ju je kombinirati s ultrazvukom. Najbolje od svega je što korisnici 24 Oranža imaju na raspolaganju nevjerojatne popuste uz koje će im pregled ultrazvukom dojke, srca, štitnjače, abdomena ili onaj ginekološki biti nikad jeftiniji. Stoga, ako već niste dio 24 Oranž kluba, svakako se registrirajte i pretplatite - uštede su i nevjerojatne! Kliknite ovdje!

POGLEDAJTE VIDEO o ženi koja zna kako je to imati rak dojke:

Pokretanje videa...

Mirjana Pešec 01:15

Pregledavati se treba između 6. i 10. dana menstrualnog ciklusa jer je tada dojka najmanje ‘čvornata’. Samopregled je najbolje napraviti jednom mjesečno tijekom tuširanja pipanjem dojki, pazuha, područja ispod i iznad ključne kosti i donjeg dijela vrata. Radite ga kružnim i dijagonalnim pokretima od bradavice uzduž dojke.

Provjerite 24 Oranž popust od 50% na pregled ultrazvukom srca, štitnjače, ginekološki, abdomena ili dojke (detalji se nalaze niže na popisu kad otvorite link)

Tako možete upoznati tkivo dojki i lakše raspoznati promjenu. Od pomoći može biti kampanja “Know Your Lemons” (“Upoznajte svoje limune”) čija ilustracija se u listopadu, mjesecu posvećenom borbi protiv raka dojke, dijeli po internetu. Na fotografiji limuni ilustriraju promjene na dojki. No te promjene nisu početni stadij. Najčešće promjene su čvor, otvrdnuće ili zadebljanje koje se može napipati u dojci ili pazuhu.

Koji puta dolazi do promjene na bradavici, njeno uvlačenje, osjetljivost ili promjena boje. Može se primijetiti i da je dio kože dojke neravan ili uvučen, a ponekad čitava dojka može promijeniti izgled i veličinu. No to je znak da je rak već prilično uznapredovao.

Provjerite 24 Oranž popust od 50% na pregled ultrazvukom srca, štitnjače, ginekološki, abdomena ili dojke

Najčešće metode pregleda su mamografija i ultrazvuk, a potrebno ih je napraviti jednom do dvaput godišnje. Ipak, žene s pojavom raka dojke u bliže rodbine ili one s liječenim rakom dojke na mamografiju i ultrazvuk bi trebale ići jedanput godišnje. Mamografija je rendgensko snimanje dojki posebnim aparatom, a najbolja je metoda za rano otkrivanje raka.

Među najznačajnijim rizicima za obolijevanje od raka dojke su starija životna dob, rak dojke u obitelji, genetika, trudnoća i druge. Ipak, najznačajniji rizični čimbenik nastanka raka dojke je dob. Rizik obolijevanja neprestano se povećava od puberteta do 75.-80. godine života kada ostaje na istoj razini. Od svih zloćudnih tumora dojke 75-80% njih dijagnosticira se u žena starijih od 50 godina. Žene koje su prvu mjesečnicu dobile prije 12 godine i one koje imaju redovite mjesečnice i nakon 55 godine imaju povećan rizik nastanka raka dojke.

Provjerite 24 Oranž popust od 50% na pregled ultrazvukom srca, štitnjače, ginekološki, abdomena ili dojke

Žene s velikim grudima imaju veći rizik otkrivanja bolesti u kasnijoj fazi bolesti, tvrde stručnjaci. Kod žena s većim grudima je samopregled manje pouzdan, a i klinički pregled otežan je čak i za iskusne liječnike. Poseban rizik imaju žene s tzv. ‘gustim’ dojkama. Što je gustoća dojke veća, rizik je veći.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni
JESTE LI MEĐU NJIMA?

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni

Ponekad ljepota ne isključuje pamet, stoga neki horoskopski znakovi otkrivaju znakove karaktera koji upućuju na sklad svih tih pozitivnih karakteristika

Dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja: Blizance muče ljubavni problemi, Ribama stiže novac
ZVIJEZDE OTKRIVAJU

Dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja: Blizance muče ljubavni problemi, Ribama stiže novac

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!
OBRANA OD OPASNIH NAPASTI

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!

Ne mogu ih gledati, užasni su, samo je jedan od komentara pratitelja na hrpu krpelja koji su se ulovili u 'klopku' oko ženinog gležnja. Pokazala je trik kako se zaštititi od ovih opasnih napasti - a evo i što ako ugrizu