Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Preklinjanje, osveta i tugovanje na Fejsu postaju vrlo loše ideje

Preklinjanje, osveta i tugovanje na Fejsu postaju vrlo loše ideje
1

Osveta pruža trenutno zadovoljstvo, no dugoročno šteti psihi i sprječava vas da nastavite sa životom. Najbolji način da prebolite prekid jest da priznate da je gotovo

VIDEO

- Prekid veze može biti vrlo traumatičan, osobito ako je neočekivan. Takva situacija može vas natjerati da radite nešto što ćete na kraju požaliti, pa je najbolje odmah prekinuti sve veze - tvrdi Amy Hoglund, spisateljica i osnivačica bloga "Your Boyfriend’s Best Girlfriend". 

Osveta je samo trenutno zadovoljstvo

Iako se na početku čini kao dobra ideja da se osvetite onome tko vam je slomio srce, na kraju ćete patiti samo vi. Trenutno zadovoljstvo koje vam osveta pruža, dugoročno može ostaviti posljedice na vašu psihu i spriječiti vas da nastavite sa svojim životom. Mogli biste požaliti svoje odluke, a bilo kakve šanse da vaš prekid bude tek privremen će nestati.

Tuga se ne utapa u hrani

Prekid može promijeniti život, no koliki će utjecaj imati na njega ovisi o vašoj reakciji. Mnogi utjehu traže u hrani i alkoholu, a ono što je u početku bio tek bijeg od tuge moglo bi se pretvoriti u porok koji može uništiti život. Prekid probajte riješiti na zdrav način tako da izbacite negativnu energiju vježbanjem i češće se družite s prijateljima. 

Probleme treba riješiti prije pomirbe

Ponekad je prekid nužan da biste stvari sagledali iz drugačije perspektive. Pauza vam može pomoći da riješite razmirice, no vratite li se prerano jedno drugome, trebate znati da problemi koji vas muče nisu nestali. Umjesto toga, dajte si vremena i postupno razmišljajte o problemima u vašoj vezi pa tek onda pomišljajte na pomirbu, objasnila je Hoglund.  

Preklinjanje nije nužno i poštovanje

Ono što vrijedi u romantičnim filmovima, često ne prolazi u stvarnom životu. Slično je i s preklinjanjem. Isprike su u redu, ali preklinjanje je ipak malo pretjerano. To što netko preklinje da mu se vrati ne znači nužno da se promijenio i da vas sada više poštuje. Ljudi se često vrate istim navikama čim stvari krenu po njihovom, pa je u takvim situacijama najbolje biti čvrst i držati do svog stava, savjetuje Hoglund. 

Javno tugovanje je zabranjeno

Nemojte svoj prekid proživljavati javno. Povjerite se prijateljima, ali ne i društvenim mrežama. Budite dostojanstveni zato što biste mogli požaliti zbog svojih rečenica. Posvetite se sebi i izgradite svoje novo "ja". 

Kako preboljeti prekid?

Ne možete nastaviti dalje ako se niste pomirili s činjenicom da je gotovo. Uzmite vremena i prežalite svoj gubitak. Nemojte se opirati svojim osjećajima, prihvatite ih i naučite se nositi s njima, a zapnete li u tuzi potražite pomoć.

  • Na početku mu možete vratiti sve stvari, kako vas ne bi podsjećale na propalu vezu.
  • Izbrišite njegov broj mobitela kako ne biste došli u napast da mu pošaljete poruku. 
  • Obrišite ga s društvenih mreža, bit će vam lakše preboljeti ga. Bolje je da ne vidite kako on/a uspješno nastavlja sa životom dok vi patite. 
  • Okružite se prijateljima i obitelji, a zajedničke znance izbjegavajte. Tako nećete biti u napasti da ih ispitujete o bivšem.
  • Izađite s prijateljima i dopustite im da vam srede spoj. To će vam pomoći da ojačate samopouzdanje i prevladate osjećaj usamljenosti.  
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije