Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
47 komentara

Prekrasne skulpture od pijeska uljepšale poznate plaže u Ninu

U Ninu je već petu godinu za redom bio Festival pijeska. Sudionici su na poveznici između dvije plaže, Kraljičine i plaže Ždrijac, radili fascinantne skulpture od pijeska

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
47 komentara

Ove godine posjetitelji su uz vodstvo kipara mentora radili skulpture na temu 'motivi Nina', ali mogli su dati i mašti na volju pa raditi nešto po svom izboru.

Na festivalu sudjeluju umjetnici, mještani i mnogi zainteresirani turisti.

Svi su se okupili u nedjelju i od 7 ujutro do 11 sati izrađivali razne skulpture od pijeska.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Osnovna misija festivala je dodatna promidžba pješčanih plaža koje su izuzetno privlačne i koje posebno vole djeca i obitelji kako u Ninu tako i na širem području Ninske rivijere. Ove godine je u natjecanju sudjelovalo 28 obitelji s ukupno 53 natjecatelja iz raznih zemalja koji su došavši u ranim jutarnjim satima brižljivo stvarali svoja mala remek djela sve sa željom da naprave ono najbolje čemu će se danima diviti mnogi kupači i posjetitelji plaže. U natjecanju su bili turisti iz Njemačke, Italije, Bosne i Hercegovine,
Mađarske i Slovačke, a festival je privukao podjednakom magičnom snagom stanovnike grada Nina i Zadarske regije, piše Livecamcroatia.

Prvo mjesto i najbolji rad festivala na Kraljičinoj plaži izradio je Jozef Kuruc s obitelji iz Slovačke koji je sazidao crkvu sv. Križa položenu u dvije šake koje je nose, dok crkva krhko izgleda jer je sazdana od pijeska. Prvo mjesto na plaži Ždrijac osvojila je obitelj Martine Jelovčić iz Samobora. Drugo mjesto osvojio je Johann Schnierle iz Njemačke na Kraljičinoj plaži, te Luka Nesek iz Bjelovara na plaži Ždrijac. Treće mjesto pripalo je Andrasu Tothu s obitelji koji su došli iz Mađarske. Najljepši i najatraktivniji radovi su bili nagrađeni zanimljivim nagradama.

Članovi žirija bili su Dejana Brdarić, Krešimir Valentak te Lota i Svan Brdarić iz Zagreba

PRIPAZITE KAD TRAŽITE PARTNERA: Svatko ima samo dva savršena para u horoskopu

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message