Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Prepustite se vrhunskoj hrani, filmovima i prirodi u Sarajevu

Prepustite se vrhunskoj hrani, filmovima i prirodi u Sarajevu
4

Ako sanjate o tome da sretnete neku od svjetski poznatih filmskih zvijezda s A liste onda se ovog kolovoza uputite u Sarajevo na omiljeni filmski festival...

VIDEO

Povijesni muzej BiH

Osnovan je 1945. godine kao Muzej revolucije, a od 1993. godine djeluje pod imenom Historijski muzej Bosne i Hercegovine. Pokriva povijest BiH od srednjeg vijeka do danas, a u muzeju se nalazi oko 300.000 muzejskih predmeta i eksponata.

Ulaz u muzej je besplatan, a otvoren je radnim danom od 9 do 16 sati i vikendom od 10 do 14 sati.

Sarajevo film festival

Filmski festival u Sarajevu koji se održava u kolovozu postao je jedan od najvećih takvih festivala u Europi. Svake godine tamo se okupe najveći profesionalci iz regije i svijeta, te privlači sve više posjetioca. Ove godine festival će trajati od 14. do 22. kolovoza.

VIDEO

Probajte ćevape, kavu i burek

Tek nakon što pojedete prave sarajevske ćevape shvatit ćete što su vam drugi pričali i da se original teško ponavlja.

Poseban je osjećaj i ispijanje turske kave u malo drugačijim caffe barovima gdje se kava poslužuje u džezvicama i fildžanima. Naravno i s rahat-lokumom, a moguće je naručiti i nargilu s okusima.

Buregdžinice su još jedno obavezno mjesto za posjetiti u Sarajevu, ali imajte na umu da je burek u Bosni samo burek s mesom, a onaj sa sirom - sirnica.

Zvonimir Ćorić/VL

Botanički vrt Zemaljskog muzeja BiH

Botanički vrt se nalazi u centralnom dijelu grada i čini sastavni dio kompleksa Zemaljskog muzeja. Jedini je spomenik ove vrste u Sarajevu. Osnovan je 1913. godine, a njegov osnivač bio je istaknuti botaničar Karlo Maly. Površina botaničkog vrta iznosi 14.270 m² i u njemu se uzgaja više od 2000 biljnih vrsta. Vrt sadrži vrlo vrijedne zbirke. U prekrasnom ambijentu se na jednom mjestu mogu vidjeti brojne egzotične vrste drveća, kao što su: japanska trešnja (Prunus serrulata), mamutovac (Sequoia), ginko (Ginkgho biloba)... A posebno romantično mjesto u vrtu je fontana u centralnom dijelu.

Vrelo Bosne

Riječ je o izvoru rijeke Bosne, a nalazi se na periferiji Sarajeva, pored Ilidže. Posebno je lijepo u proljeće i jesen, zbog blage klime i prirodne ljepote. Posebnom ugođaju pridonose i mali otočići koji su međusobno povezani mostovima, a svoj doprinos atmosferi daju i fijakeri te labudovi.

VIDEO

Vodopad Skakavac

Samo 12 kilometara sjeverno od Sarajeva, iznad sela Nahorevo, nalazi se jedan od najvećih i najljepših vodopada u BiH i predstavlja pravu turističku atrakciju. Vodopad je visok više od 70 metara i okružen je predivnom prirodom, šumama i biljnim endemskim vrstama.

Planine u okolici

U neposrednoj blizini Sarajeva nalaze se četiri planine. Trebević je u samom Sarajevu, a najviši vrh iznosi 1629 metara. Od centra Sarajeva do vrha Trebevića može se popeti za sat i pol vremena. Na Trebeviću su bile staze za bob i sanjkanje, korištene za vrijeme Olimpijskih igara 1984., no tijekom rata su staze uništene, a rekreativni centri minirani.

Jahorina, Igman i Bjelašnica također su vrlo blizu. Sve tri imaju skijaške staze i s godinama su sve opremljenije za zimske sportove.

Saznajte više o direktnim letovima za Sarajevo iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom
Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara
VIŠE UŽITKA

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara

Malo je muškaraca koji u erekciji ne mogu doseći veličinu dovoljnu da zadovolji svaku ženu, dok oni koji sumnjaju u veličinu svog alata mogu razvijati druge prednosti i vještine, kažu stručnjaci