Lifestyle

Komentari 9

Zašto se muškarci prave da vas ne poznaju nakon seksa: Treba li ih 'tjerati' da čekaju na to?

Prestao vam se javljati nakon seksa? Dužina čekanja ne mora imati baš nikakve veze s time

Stručnjakinja za muško-ženske odnose  Nadia Bokody uvjerena je da te teorije nemaju uporišta te da je stvar u različitom odgoju djevojčica i dječaka, a ne u dokazu da niste 'laka žena'

Stručnjakinja za muško-ženske odnose  Nadia Bokody otkrila je zašto se muškarci nakon seksa najčešće ne javljaju. I sama se znala suočiti s time, a kaže kako je strah od takve situacije unijela i u novu vezu. Nakon što se upustila u spolni odnos već na prvom spoju, uspaničila se da će je taj muškarac svrstati među 'lake žene'.

POGLEDAJTE VIDEO: Koliko traje idealan seks? 

- Stručnjaci za odnose s razlogom kažu da je 'natjerajte ga da čeka na intimnost' samo prazna tvrdnja, jer većina žena u stvarnosti čeka tu famoznu poruku od muškarca koja treba stići idući dan - kaže.

Dodaje kako je voditelj TV emisije Steve Harvey u svojoj vrlo prodavanoj knjizi opisao svoje '90-dnevno pravilo', kojim savjetuje ženama da muškarca kojeg su upoznale natjeraju da čeka 90 dana na seks, kako bi povećale šanse da oni budu spremniji ući u vezu. No, ona kaže kako čak ni ova metoda ne funkcionira uvijek. 

- Muškarci nakon seksa šute jer ih ne učimo na  istu vrstu izražajne komunikacije kao djevojčice. Dok im se rugamo: 'dječaci ne plaču', ili ih učimo da su 'pravi muškarci žilavi i jaki', zapravo provodimo određenu emocionalnu kastraciju nad njima. Stoga nije čudo da u zadnje vrijeme postoje i posebni pojmovi koji govore da oni ne mogu reagirati na način koji od njih očekujemo, kao što je 'postkoitalna smušenost'. Njime se definira neznanstveno prepoznato stanje nakon seksa koje opravdava loše postkoitalno ponašanje muškaraca - pojašnjava stručnjakinja za odnose.

Nadia kaže kako su joj  neki prijatelji rekli da je prebrzo spavala s muškarcem kad bi se to dogodilo, te da ga nije natjerala da 'zaradi' seks, pa se on ni ne osjeća obaveznim prema njoj.

Za muškarca je izazov to da ženu odvedu u krevet, no može se bojati njene reakcije nakon toga. 

- Iako stavove o seksu volimo tretirati kao nešto što se izrazito razlikuje ovisno o spolu, istina je da smo puno sličniji nego što to želimo priznati te da upravo kultura u kojoj odgajamo mladiće i djevojke uzrokuje da se ponašamo drugačije kada je u pitanju seksualna intimnost - uvjerena je, a prenosi The Sun. 
 

Najčitaniji članci