Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Preuredite svoj dom uz 7 malih, ali bitnih preinaka i - uživajte

Preuredite svoj dom uz 7 malih, ali bitnih preinaka i - uživajte

Uz dugogodišnje iskustvo u dizajniranju interijera Aatika Manzar, osnivačica Aatika Manzar Designs, podijelila je nekoliko jednostavnih i korisnih savjeta koje mogu osvježiti vaš dom

VIDEO

Svi volimo živjeti u prostoru koji možemo nazvati svojim, u prostoru koji smo sami izgradili i uredili. No ako ga ne nadograđujemo taj prostor će nam nakon nekog vremena postati dosadan. Iako je nemoguće preurediti cijelu kuću svaki put kad vam dosadi, poneka promjena tu i tamo može vam dobro doći kako bi osvježila izgled i učinila da se osjećate kao da živite na novom, a opet starom mjestu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Wespa spaces cooworking prostor za najam ureda 05:07

1. Dašak zelenila

Prošla su vremena kada ste biljke mogli pronaći samo u vrtu ili na balkonu. Sobne biljke izrazito su popularne, osobito sukulenti. Ako vam se ne da mučiti sa zalijevanjem, uvijek možete izabrati umjetnu verziju. Sobne biljke dodaju svježinu i puno zelenila u vašim spavaćim sobama, dnevnim boravcima, pa čak i u hodnicima.

2. Eksperimentirajte s tapetama

Ponovno bojanje cijele kuće naporan je i skup postupak, pa Aatika predlaže da to preskočite ako to nije prijeko potrebno. U mnogim trgovinama, a i na internetu, u ponudi možete pronaći zapanjujuće tapete različitih dizajna, od cvjetnih printova do geometrijskih uzoraka. Relativno su jeftinija verzija, pa ih je vrlo lako zamijeniti ako vam dosade. 

3. Odlučite se za svijetle tonove

- Ako imate tamne prekrivače, posteljinu ili jastuke, vrijeme je da ih zamijenite. Kupite nekoliko šarenih pokrivača i jastučnica i dodajte malo boje i teksture u svojoj spavaćoj sobi i u dnevnom boravku - savjetuje dizajnerica interijera.

4. Dodajte nešto vaše

Vaš dom treba vaš odraz pa bi bilo dobro u neku prostoriju, na neki zid dodati nešto što možete sami izraditi, kao neki DIY projekt. Primjerice možete uzeti zid u hodniku i na njega nalijepiti vaše najdraže uspomene odnosno fotografije i poredati ih u željeni oblik - srce, trokut, kocka i slično. Osim toga, vaše fotografije možete kombinirati s citatima koji vam nešto znače.

5. Vreća za sjedenje

Dodavanje vreće za sjedenje u neki kutak mogao bi biti sjajan dodatak za vaš dom. U njoj se možete opustiti čitajući vašu omiljenu knjigu ili ispijajući šalicu čaja. Prilikom biranja vreće izaberite onu koja najviše odgovara vašem interijeru, a ako ste spremni za promjene onda izaberite neku u totalno šik izdanju. 

6. Tepisi

Tepisi dodaju toplinu u svaki prostor, bilo da je to spavaća soba, dnevni boravak, kupaonica ili čak balkon. Različiti oblici i veličine mogu u dom unijeti potrebnu svježinu i radost, a također čine prostoriju vrlo ugodnom i gostoljubivom.

7. Ukrasite prozirnim zavjesama

Dodatak prozirnih zavjesa vrlo je lijep način za ulazak prirodnog svjetla, a istovremeno zadržavanja vaše privatnosti. Dvoslojne zavjese mogu se ugraditi kako bi se održao potreban intenzitet svjetlosti, jer izgledaju vrlo lagano i prozračno, a opet lijepo.

Promjena izgleda vašeg doma nije baš zastrašujući zadatak ako to učinite na pravi način. Nekoliko malenih dodataka može napraviti veliku promjenu, a vaš dom izgledati će kao da ste napravili velike promjene, piše Pink Villa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa