Lifestyle

Komentari 3

Prhko tijesto od kojega možete raditi sve: Kiflice, pitu ili kekse

Prhko tijesto od kojega možete raditi sve: Kiflice, pitu ili kekse

Vrlo ga je jednostavno napraviti ukoliko se držite recepta. Ono sa čime ćete ga puniti, ovisi o vama, a može biti voće, orašasti plodovi, pekmez, mak sa šećerom, čokolada...

Sastojci:

Postupak:

Dobro zamijesiti tijesto pa ga podijeliti na dva jednaka dijela, prekriti plastičnom folijom i staviti u hladnjak na sat vremena. Jedan dio razvaljati za podlogu, a drugi dio se nariba na ribež i to nakon što se stavi voće ili voćni namaz. Pita se peče oko pola sata na 180 stupnjeva.

Ukoliko radite punjenje od smrznutog voća, npr. šumskog, svakako ga najprije prodinstajte sa malo šećera i sokom od limuna. Potom ohladite i tek tada stavljajte na podlogu. Ako je voće svježe, možete ga staviti direktno na tijesto.

Od ovog tijesta možete raditi i kiflice. U tom slučaju razvaljajte ga pa režite na trokutiće, napunite pekmezom, čokoladom, orasima ili čime želite, zarolajte i stavite u pećnicu. Kiflice se peku nešto kraće od pite, kada dno kiflice lagano porumeni.

Kada je kolač gotov ili su kiflice pečene, ostavite da se malo ohladi pa posipajte šećerom u prahu ili prelijte otopljenom čokoladom.

Ukoliko se odlučite praviti keksiće, njih pecite još kraće, oko 10 minuta. Keksiće možete jesti same ili lijepiti jedan za drugog finim pekmezom pa posipati šećerom u prahu.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci