Lifestyle

Komentari 11

Recept: Kolač 'križanac' pite i muffina od borovnica - prefino

Radi se o zanimljivoj kombinaciji klasičnog biskvita i prhkog tijesta sa dodatkom osvježavajućih borovnica. Kolač se priprema u okruglom kalupu i reže kao torta

Sastojci:

*šalica od 2,4 dl

Prhko tijesto za posipanje

Biskvit

Glazura

Pogledajte u videu kako ga napraviti:

Postupak:

Pomiješajte sve sastojke za prhko tijesto i kada se sve sjedini, stavite sa strane. Potom krenite sa izradom biskvita, ali borovnice dodajte na kraju.

U kalup za tortu najprije uspite tijesto za biskvit pa na to izmrvite prhko tijesto. Pecite na temperaturi od 190 stupnjeva Celzijusovih 40 do 50 minuta, odnosno dok čačkalica kojom kolač probodete ne bude čista.

Izvadite i ostavite da se malo ohladi te ga izvadite iz kalupa. Umiješajte sve sastojke za glazuru, a kada smjesa bude skroz glatka, njome prošarajte površinu kolača, prenosi cookiesandcups.com.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

Najčitaniji članci