Lifestyle

Komentari 0

Priča o Alisi oduševljava više od 150 godina: Pročitajte je djeci

Priča o Alisi oduševljava više od 150 godina: Pročitajte je djeci

Godine 2015. obilježena je 150 obljetnica objave knjige, a tada je i prvi put obilježen Dan Alise u zemlji čudesa. Ovo je jedna od rijetkih knjiga za djecu iz koje odrasli mogu izvući zasebne moralne pouke

Fantastična priča koju obožavaju i mali i veliki, “Alisa u zemlji čudesa” djelo je Lewisa Carrolla, engleskog književnika. Priča prati djevojčicu Alisu koja propadne kroz zečju rupu i nađe se u čarobnom svijetu koji je prepun neobičnih stanovnika. Pokušava savladati prepreke i pronaći put kući, a pritom se susreće s čudnim zakonima i bićima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Smatra se da je Carroll tako ukazivao na nepravedni sustav u kojem društvo živi. Godine 2015. obilježena je 150 obljetnica objave knjige, a tada je i prvi put obilježen Dan Alise u zemlji čudesa.

Walt Disney i Tim Burton o njoj su snimili filmove, Jefferson Airplane posvetio joj je pjesmu, a britanska Kraljevska pošta izdala je i niz maraka u njezinu čast.

Od nastanka 'Alise u zemlji čudesa' u viktorijansko doba, naraštaj za naraštajem pokušava pronaći skrivene poruke i značenja priče. Danas pročitajte svojoj djeci  ovu bajku i zajedno razgovarajte o njoj.

Najčitaniji članci