Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
26 komentara

Prijateljice 80 godina: Znaju se od škole, sada su skupa u domu

Kad su bile mlađe, kažu da ih je 'povezivalo zadirkivanje dečkiju iz razreda i igre', a u njihovim se životima do danas nije puno toga promijenilo, Kathleen i Olive još na život gledaju optimistično

Foto: Barry Hill
26 komentara

Kathleen Saville i Olive Woodward (obje 89 godina) sprijateljile su se još 1941. kao 11-godišnje srednjoškolke u rodnom im gradu Mansfieldu i nerazdvojne su prijateljice već skoro osam desetljeća, a nedavno su se prijavile i za stanovanje u istom domu za starije osobe u Velikoj Britaniji. 

Kad su bile mlađe, kažu da ih je 'povezivalo zadirkivanje dečkiju iz razreda i igre', a u njihovim se životima izgleda nije puno toga promijenilo. Kathleen i Olive na život i danas gledaju pomalo djetinjasto i pozitivno, pa su obje bile jako uzbuđene kad su saznale da su dobile mjesto u istom domu koji skrbi o starijim i nemoćnim osobama. 

PRAVO VRIJEME Jeste li spremni za novu vezu? Prvo odgovorite na 13 pitanja

Prema osoblju koje tamo radi, njih su dvije prilično 'dinamičan dvojac', a zaposlenici kažu i da se među njima i nakon svih tih godina može osjetiti prava prijateljska ljubav.

Prema Kathleen, koja napominje kako je u tom odnosu još uvijek ta koja privlači sve dečke, ključ njihovog dugogodišnjeg bliskog odnosa je u tome što se ne svađaju.

Foto: Barry Hill

- Od prvog dana znale smo da ćemo uvijek biti prijateljice. A ako Olive 'ode' prva, vratit će se po mene i bit ćemo skupa i na nebu - rekla je Kathleen za BBC.

Od kada su se upoznale, Olive i Kathleen nikad nisu živjele jedna od druge dalje od desetak minuta hoda, pa su bile neutješne kad su djeca Olive prvotno smjestila u drugi dom. Kad su shvatili koliko im je važno da su zajedno, djeca su 'nepravdu' ispravila i Olive se ubrzo pridružila prijateljici. 

321454469 LJUBAV U 90-IMA Udala se za beskućnika kojeg je hranila pa joj umro za 3 godine

- Treba mi da je tu jer ako sam zbog nečeg nesretna ili mi se nešto loše događa, znam da samo moram otići do Kathleen i da ćemo se brzo tome smijati, koji god problem bio - kaže Olive, a upraviteljica doma Sally Tebbetts tvrdi kako nikada prije nije vidjela takvu bliskost među prijateljima kakva vlada između Kathleen i Olive.

'ZAUSTAVITE VJENČANJE' Upala na svadbu u vjenčanici i vikala: 'To sam trebala biti ja'

- Njih dvije su kao školarke, ne prestaju čavrljati i grliti se. To je slatko, one se iskreno vole više od nekih ljubavnih parova - kaže Sally, a Kathleen svima preporučuje:

- Nazovite ili posjetite onog s kim želite biti blizak prijatelj, nemojte uvijek čekati da oni dođu k vama - za tango je potrebno dvoje.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message