Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
27 komentara

Prijateljski seks: Avantura iza koje se krije želja za bliskošću

Čak i ako se prijatelji upuste u usputni seks "čiste glave", riskiraju bol, povrijeđenost, ali i propuštene ljubavne prilike. Ako ste načisto sa sobom, uživajte

Foto: Dreamstime
27 komentara

Bez večere, bez kina i odmah bez odjeće - to su prijatelji s povlasticama. Ako uživate u slobodnom statusu, neobvezan seks s dragim prijateljem za kojeg nikad niste poželjeli da vam postane partner može donijeti zabavne trenutke. Koliko dobro poznajete i osluškujete sebe, toliko dobrog može donijeti usputni seks.

No podjednaka je i opasnost od loših osjećaja, upozoravaju psiholozi. Prva zabluda je uvjeravati se da ste samo u avanturističkom raspoloženju, a zapravo žudite za bliskošću i potporom. Tada nakon usputnog seksa (koliko god dobar bio) slijedi tupost jer nedostaje emocionalne povezanosti, napominju psiholozi. Mudro je i izbjegavati liječenje slomljenog srca seksom s nekim trećim.

ISPOVIJEST NEOBIČNOG PARA 'Moj muž je postao žensko, ali volimo se, i dalje smo zajedno'

Emocije su tada toliko uzburkane da se osjećaj tuge može samo produbiti, savjetuju psihijatri. Iako usputne vratolomije s nekim tko vam je blizak imaju čari, zapitajte se zašto stojite na mjestu. Održavajući vezu koja to zapravo nije podsvjesno zatvarate vrata novim prilikama. Svaki odnos trebao bi zrcaliti čovjeka i njegove emocije, a nakon što se takva iskrenost postigne - slijedi golemo zadovoljstvo.

Happy family father,  mother and child daughter launch a kite on nature at sunset OBITELJSKI ZODIJAK Lav voli privatnost, a Djevica vrata doma otvara prijateljima

Ako niste emocionalno ravnopravni, slijedi tuga

Jedna od zamki neobveznog seksa s prijateljem jest i to da vam se on stvarno počne sviđati. Tada se “odnos snaga” mijenja jer više niste emocionalno ravnopravni, a vi riskirate povrijeđene osjećaje ako on i dalje misli da je sve po starom.

Zbog prijatelja za seks prestaje potraga

Iako može biti praktično imati zgodnog prijatelja koji vam je uvijek na raspolaganju, činjenica da vam je seks tako lako dostupan čini vas lijenima za nove potrage. Važno je da zbog prijatelja s povlasticama ne zapostavite izlaske s drugima.

Čisto fizičkim odnosom učite se nijekati emocije

Imajući čisto fizički odnos s nekim, mozak se nauči dizati “zid” i negira emocije, upozoravaju psiholozi. To je obrambeni mehanizam kojim se štitite od povrijeđenosti. Problem nastaje kad upoznate nekog novog kome se ne možete otvoriti.

NOVI TREND Ginekolozi: 'Ne gurajte četkicu za zube u vaginu - opasno je'

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message