Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Prije nego ošišate šiške, morate znati nekoliko stvari - provjerite

Prije nego ošišate šiške, morate znati nekoliko stvari - provjerite

Sarah Y. Wu je tijekom vlastitog putovanja sa zavjesa-šiškama naučila nekoliko neprocjenjivih lekcija koje preporučuje svima da pročitaju prije nego što se odvaže same ih napraviti

VIDEO

- Šiške 'zavjese' su super svestrane. Dovoljno su dugačke da izrastu ili se prikače ako želite, a mogu se i smanjiti za kraći izgled - kaže Emily Heser, stilistica u Cutler Salonu u New Yorku. To je potpuno točno kada surađujete s profesionalcem kako biste dizajnirali točnu verziju šiški kakvu želite. Ali kada se nađete pred ogledalom u kupaonici kasno navečer, spontano režući kosu kuhinjskim škarama, nije sve tako jednostavno.

POGLEDAJTE VIDEO: Budite sam svoj frizer

Pokretanje videa...

02:01

Sarah Y. Wu je tijekom vlastitog putovanja sa zavjesa-šiškama naučila nekoliko neprocjenjivih lekcija koje preporučuje svima da pročitaju prije nego što krenu same na isti 'emocionalni tobogan'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Počnite s dužima

Možda ova izjava zvuči bolno očito, ali tek kad vas vrhovi šiški počnu svakodnevno udarati u očne jabučice, znat ćete o čemu se radi. Pripremite se i na to da će vam se vid zakloniti za barem 75 posto. Kada je prvi put odrezala šiške, Sarah ih je odrezala prekratko i nije ih mogla zataknuti iza ušiju. Ako mrzite ovaj osjećaj, režite ih tako da ispadnu dulje. Uvijek ih možete više podrezati, ali kosu ne možete vratiti.

Šest stvari koje će pomoći da se vratite u normalu nakon korone
Šest stvari koje će pomoći da se vratite u normalu nakon korone

Treba ih uklopiti 

- Šiške u obliku zavjesa su nezgodne, a njihovo prilagođavanje da uokviri vaše lice zahtijeva neke vještine - kaže poznata frizerka Justine Marjan, zbog čega tvrdi da je najbolja preporuka za to otići profesionalcu. Prema Marjan, uobičajene 'uradi sam' pogreške uključuju previše rezanja i ne oblikovanje šiški u skladu s vašim oblikom i crtama lica.

- Ponekad kad se ošišate kod kuće se to neće uklopiti u ostatak vaše kose. Izvrsni frizer moći će ih što bolje uklopiti za lakše održavanje - kaže.

Također, kada sami sebi radite ove šiške, ne posežite za najbližim škarama koje su vam pri ruci (kuhinjske škare su veliko 'ne'). Sarahino rezanje šiški rezultirao je asimetričnim rubom koji je bio dulji s jedne strane. Budući da živi u Njemačkoj, koja je trenutno usred još jednog 'lockdowna', nije imala drugog izbora nego sama pokušati popraviti problem.

Tata smršavio 25 kila i otkrio kako mu je to uspjelo: Želim pomoći svim muškarcima
Tata smršavio 25 kila i otkrio kako mu je to uspjelo: Želim pomoći svim muškarcima

Pronađite određenu referentnu sliku koja će vas voditi

Šiške-zavjese stvarno odgovaraju svakoj teksturi kose, ali bolje ostavite profesionalcu da utvrdi koja vrsta duljine i stila najbolje odgovara vama. Dakle, ako ste kod kuće i ne volite se samostalno baviti šiškama, Sarah preporučuje plaćanje stilista koji će vas provesti kroz njegu šiški preko Zooma (izbjegavajte FaceTime, jer će na većem računalu sve biti preciznije od malog zaslona telefona).

Šiške-zavjese trebaju manje održavanja kod kovrčave kose 

Sarah tvrdi kako se prevarila kada je pomislila da nikada neće morati pomaknuti prst da izgledaju dobro. Da, njima treba manje održavanja nego ravno ošišanim šiškama, ali svejedno zahtijevaju određeni napor.

- Budite spremni na oblikovanje. Ako nemate prirodno vrlo valovitu kosu, trebat će vam neki styling da izgledaju onako kako vi želite - kaže Marjan.

Ovakve šiške izgledaju puno bolje stilizirane

Nakon tjedan dana kopčanja šiški s ukosnicama, Sarah je napokon popustila i zatražila Marjanov vodič za oblikovanje. Potpuno iskreno, ova se rutina u potpunosti kosila s njenim raspoloženjem u 2020. godini, ali rezultiralo je poboljšanjem u rijetkim danima kada je to voljela raditi.

Crna od glave do pete: Kožnati sako, uske traperice i dolčevita
Crna od glave do pete: Kožnati sako, uske traperice i dolčevita

Korištenje vrućih alata je obavezno ako vaša kosa nema prirodnu teksturu - Marjan preporučuje sušenje pomoću okrugle četke.

- Nanesite sredstvo za povećanje volumena, a zatim počešljajte šiške prema naprijed i stavite četku na vrh razdjeljka. Podignite kosu četkom, okrećući je unatrag dok je sušite. Otpustite četku natrag s lica, a zatim rukama oblikujte kosu oko lica - objašnjava. 

Treba im vremena da izrastu (pogotovo kad ih zabrljate)

Iako je Marjanov tutorial učinio čuda u tome da Sarahine šiške izgledaju fenomenalno, uistinu joj se nije dalo svakodnevno koristiti fen. Tada se Marjanov posljednji savjet pokazao posebno korisnim.

- Ako ih samo želite uzgajati, tada vam je pribor za kosu najbolji prijatelj. Šik traka za kosu može kamuflirati šiške dok čekate da narastu - zaključuje, piše Yahoo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'