Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Primer, puder i rumenilo - tri sastojka za besprijekoran ten

Primer, puder i rumenilo - tri sastojka  za besprijekoran ten
1

Prava nijansa pudera ovisi o koži vrata, a kod odabira je važniji pigment nego tekstura. Što je prozračniji to je bolji i treba ga razmazivati prema rubovima lica

VIDEO

Savršena koža počinje primerom koji stvara ravnomjeran glatki sloj. On je bolji izbor za bazu makeupa nego puder zato što popunjava sve pukotine i čini ih manje vidljivima. Vizažisti preporučuju onaj na bazi silicijeva dioksida jer prikriva sve nedostatke.

Prozračne formule za prirodan izgled

Nakon primera treba odabrati pravi tekući puder. Mat nijanse idealne su za masnu kožu, sjajne za suhu i mješovitu, dok puder sa silikonom odgovara svim tipovima. On se lako razmazuje i ujednačava ten. Kod odabira pudera najvažniji je pigment, a ne tekstura. Da bi ten bio besprijekoran treba više pigmenta, a ne gušću teksturu, pa se preporučuju prozračne formule. 

Prava nijansa pudera ovisi o koži vrata

Prava nijansa pudera ovisi o boji puti, a najbolje ju je isprobati na vratu. Koža je tamo jednoličnija nego na licu pa možete lakše odrediti koja vam nijansa pristaje. Također, što je nijansa sličnija koži vrata to će se bolje povezati s licem pa neće ostati primjetan prijelaz. 

Puder se nanosi prstima

Puder je najbolje nanositi prstima, a dovoljno je na lice nanijeti šest točkica veličine kovanice. Stavite dvije točkice pudera na čelo, po jednu na svaki obraz, na most nosa i jednu na bradu. Razmažite prstima prema vanjskim rubovima lica, tako ćete omekšati linije i puder će izgledati prirodnije.

Oko očiju i nosa najčešće ostaju vidljivi prijelazi, a njih najlakše možete ublažiti tako da puder dodatno razmažete čistim vlažnim spužvicama. 

Zeleni korektor skriva prištiće, a žuti podočnjake

Poslije nanošenja primera i pudera, sitne nesavršenosti možete sakriti pomoću korektora. Za prikrivanje podočnjaka preporučuju se kremaste formule, pa tako ljubičaste podočnjake najbolje prikriva korektor sa žućkastim tonovima, a smeđe s ružičastima. Crvenilo i prištiće će neutralizirati zeleni korektor.

Mat rumenilo za masnu, sjajno za suhu kožu

Završni sloj je rumenilo, a odabir ovisi o tipu kože. Masnoj koži najviše odgovaraju mat rumenila, a suhoj sjajna koja koži daju zdrav izgled. Također, rumenilo će trajati dulje ako prije njega na obraze nanesite malo pudera sa svjetlucavim česticama.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith