Obavijesti

Lifestyle

Komentari 264

Primjeri kako se ne ponašaju savršeni ljubavnici: Od izvedbe do libida, eksperimentiranja...

Primjeri kako se ne ponašaju savršeni ljubavnici: Od izvedbe do libida, eksperimentiranja...

Prilikom odabira partnera najbolje je da pronađete nekog s istim seksualnim apetitom, no to je na početku teško procijeniti, kaže Tracey Cox. Libido ovisi o puno faktora, od genetike, seksualne povijesti...

Seks možda nije najvažniji u vezi, ali istraživanja pokazuju da je četvrtina sveukupnog uživanja u vezi fizičke prirode. Mnogi postavljaju pitanje trebaju li izaći iz veze ako je seks loš, što je mudro jer to može značiti da partneri nisu kompatibilni. Britanska autorica i seks savjetnica Tracey Cox otkriva što učiniti ako je seks s partnerom loš. Dočarala je to kroz šest primjera, piše DailyMail

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

1. Nema kemije

Ako na početku veze nema jake kemije i ako dug poljubac na završi skidanjem odjeće, to nije dobar znak. 

- Ljubav bez jake požude je obično prijateljstvo - kaže Tracey. 

S vremenom se može razviti kemija, ali to su iznimke. To se najčešće događa ako jedan ili oba partnera iza sebe imaju loša seksualna iskustva pa im treba više vremena da se opuste.

14 odličnih savjeta za bolji seks: Budite kao komandos, a strast rasplamsajte CBD-om i tantrom
14 odličnih savjeta za bolji seks: Budite kao komandos, a strast rasplamsajte CBD-om i tantrom

- Kemija ne jamči dugu vezu, ali je itekako bitna, pogotovo na početku - kaže te dodaje da kemija čak i u teškim vremenima partnere drži zajedno.

- Ako nema kemije, najmudrije je otići - kaže.

Upset men having problem in bed

2. Loša izvedba

Tehnika se može naučiti te ako ste voljni strpljivo podučavati svog novog partnera u onome što volite to bi trebalo biti poprilično jednostavno za popraviti.

- Seksualno neiskustvo nema veze s brojem seksualnih partnera - kaže. 

Mnogo ljudi koji su bili samo u kraćim vezama smatraju da nemaju pojma kako održati seks uzbudljivim u dugoročnoj vezi. Trik kako to popraviti je preuzeti vodstvo, ali nemojte biti previše očiti.

- Krenite polako i ne preskačite predigru. Za početak se držite osnova, a kada se opustite možete početi eksperimentirati. Budite otvoreni i recite što točno volite - savjetuje te dodaje da je najbolji lijek za narušeno samopouzdanje zajedno probati nešto što oboje do sada niste. 

Vodite ljubav polako i odgodite vrhunac više puta - to rezultira nevjerojatno jakim orgazmom
Vodite ljubav polako i odgodite vrhunac više puta - to rezultira nevjerojatno jakim orgazmom

- Oduprite se porivu da već na početku veze pokazujete sve vještine koje vaš partner ne posjeduje. To bi ih moglo uplašiti i narušiti im samopouzdanje. Budite suptilni - savjetuje te dodaje da su kritike nakon seksa zabranjene.

Kako bi novog partnera naučili nečemu, glavni uvjet za to je da su i sami otvoreni za tu opciju. 

- Ako mislite da bi to moglo funkcionirati, ne napuštajte partnera - savjetuje.

seks

3. Ne želi eksperimentirati

Ovo često ide pod ruku s neiskustvom. U tom slučaju, jednostavno ih polako upoznajte sa svim zabavnim stvarima koje s vama mogu raditi.

- Ako im je misionarska poza njihova jedina i omiljena, možda nisu probali druge ili se ne osjećaju dovoljno samouvjereno - kaže Tracey te dodaje da je seksualna nesigurnost češća nego što se misli. 

- To se događa kad je netko zabrinut, previše analizira svoje vještine i opterećen je izgledom. Oni se teže opuste i manje uživaju u seksu - kaže te dodaje da u tom slučaju vrijedi ostati u vezi, a pomažu stalni i suptilni komplimenti koji će potaknuti samopouzdanje. 

- S druge strane, razlog može biti nezainteresiranost i izostanak želje da ulažu u vezu. To su sebični ljubavnici i u tom slučaju nema pomoći - kaže. 

Postoje 2 vrste niske seksualne želje kod žena i obje imaju veze s njihovim muškarcima
Postoje 2 vrste niske seksualne želje kod žena i obje imaju veze s njihovim muškarcima

4. Različit stav prema seksu 

Ovo se obično događa kod kulturoloških razlika. To može uzrokovati velike probleme, ali ako su vaše komunikacijske vještine dobre, uvažavate međusobna mišljenja i spremni ste na kompromis, razlike nije nemoguće riješiti. 

- Ostanite u vezi ako ste oboje spremni raditi na tome - savjetuje.

Man with erectile dysfunction during sex

5. Neusklađeni libido

- Prilikom odabira partnera najbolje je da pronađete nekog s istim seksualnim apetitom, no to je na početku teško procijeniti - savjetuje kolumnistica te dodaje da neusklađeni libido u vezi može stvarati velike probleme.

Libido ovisi o puno faktora, od stresa, genetike, seksualne povijesti, zdravlje i slično. 

- Ako su vaši i partnerovi seksualni nagoni neujednačeni, pred vama je trnovit put pun razočarenja - kaže te dodaje da je problem u tome što je u prvih godinu dana veze libido prirodno povećan. Tek nakon što prođe taj period, pokaže se pravo stanje te postane očigledno da postoji problem - kaže. 

- No, i tu postoji rješenje, a jedno od njih je dogovor za seks i razgovor - savjetuje. 

- Ostati ili ne ostati u vezi, ovisi o tome koliko ste vezani. Ako ste spremni na kompromis i ludo zaljubljeni, ostanite, no ako vas situacija frustrira, raziđite se - savjetuje autorica. 

Bili su u braku, a nisu znali da se beba dobiva seksom: 'Zar nije dovoljno samo vjenčanje?'
Bili su u braku, a nisu znali da se beba dobiva seksom: 'Zar nije dovoljno samo vjenčanje?'

6. Partner je sebičan 

Oni samo misle na sebe. Nije ih briga uživate li i vi te im je važno samo njihovo zadovoljstvo. 

- Njima ne predstavlja problem činjenica da niste doživjeli orgazam. Seks se događa samo pod njihovim uvjetima i samo za njih. Nakon seksa se ne događa ništa, a predigra ni ne postoji. Oni samo uzimaju i ništa ne žele dati. Njih opisuje samo jedna riječ - sebičnost - tvrdi autorica. 

- Ako ste se partneru požalili da niste zadovoljni, a on nije pokazao zabrinutost ili želju za ispravkom, ne trošite vrijeme. Takvih se odmah riješite - savjetuje.