Lifestyle

Komentari 2

Pripremite jaja u mikrovalnoj: Na oko, kajganu ili poširano

Pripremite jaja u mikrovalnoj: Na oko, kajganu ili poširano

Jeste li ikada razmišljali da jaja možete napraviti i u mikrovalnoj? Na primjer, jaja na oko su savršena, a nisu toliko masna kao kada se pripremaju na štednjaku u tavi

Kajgana

Kajgana se radi tako da se keramička zdjela poprska uljem, stave se jaja u nju, sol i sve se dobro promiješa. Potom se stavi u mikrovalnu na visoku temperaturu i ostavi minutu.

Zatim ih izvadite, promiješajte i vratite u mikrovalnu na pola minute. Želite li skroz suhu kajganu, tada ponovite taj postupak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Jaje na oko

Jaje na oko dobit ćete ako prethodno zagrijani tanjur (stavite ga u mikrovalnu na dvije minute) premažete maslacem, stavite jaje na to i pažljivo nožem probušite žumanjak (žumanjak se buši kako se ne bi rasprsnuo u mikrovalnoj).

Sve stavite na visoku temperaturu, na 45 sekundi. Provjerite je li sav bjelanjak skuhan, a ako nije, ostavite jaje u mikrovalnoj dodatnih 15 sekundi.

Poširano jaje

Poširano jaje je, također vrlo jednostavno napraviti. U posudu stavite vodu pa nježno razbijte jaje da sklizne u vodu. Zdjelicu pokrijte tanjurićem i stavite u mikrovalnu na najjaču temperaturu - na minutu.

Ako nakon toga bjelanjak nije skroz kuhan, ostavite još malo - 10 do 20 sekundi.

Pogledajte kako ih pripremiti na sva tri načina:

POGLEDAJTE NOVI SKEČ IZ SERIJALA 'TKO JE TU LUD?!': Kopao jamu za susjeda

Najčitaniji članci