Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Pripremite lagano i zdravo jelo: Popečci od slanutka i češnjaka

Pripremite lagano i zdravo jelo: Popečci od slanutka i češnjaka

Slanutak je vrijedan izvor proteina, vrlo ukusan i pogodan za pripremanje širokog raspona jela. Isprobajte ove jednostavne popečke koje možete kombinirati s raznim umacima i salatama

Sastojci: 

  • 40 dag slanutka
  • 1 glavica luka

POGLEDAJTE VIDEO: Desert kao umjetnost

Pokretanje videa ...

  • 2 češnja češnjaka
  • prstohvat kima
  • 1 jaje
  • vezica peršina
  • 1 mrkvica
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 1 žlica usitnjenog peršina
  • ulje, sol, papar
Stockfood/Guliver

Priprema: 

Slanutak operite i usitnite štapnim mikserom, u multipraktiku ili ga jednostavno zgnječite vilicom. Glavicu luka i češnjak sitno nasjeckajte i dodajte je slanutku. 

Najbolja hrana za doručak za svaku dob: Od 2. do 60. godine
Najbolja hrana za doručak za svaku dob: Od 2. do 60. godine

Promiješajte te u smjesu dodajte i jednu manju naribanu mrkvu, kim, nasjeckani peršin i jedno umućeno jaje. Sve zajedno začinite soli i svježe mljevenim crnim paprom i dobro promiješajte, da se svi sastojci povežu.

Vlažnim rukama uzimajte pomalo smjese i oblikujte kuglice koje potom spljoštite i uvaljate u krušne mrvice.  

Pržite u dobro zagrijanom dubokom ulju ili, ako želite jesti zdravije, poslažite ih na lim za pečenje koji ste prekrili masnim papirom i ispecite ih u pećnici. Poslužite vruće uz neku sezonsku salatu.