Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pripremite se za vikend uz slasne burgere i domaće craft pivo - i to jeftinije uz 24 Oranž

Pripremite se za vikend uz slasne burgere i domaće craft pivo - i to jeftinije uz 24 Oranž

24 Oranž donosi super popuste za slasne burgere i domaće craft pivo pa svakako iskoristite priliku i počastite obitelj i prijatelje, a donosimo vam i recept za fini domaći burger

VIDEO

Dok su nekad hamburgere uglavnom jeli radnici industrijskih tvornica, danas je postao prava gurmanska poslastica i omiljeni zalogaj za sve ljubitelje dobre hrane. Prepoznatljiv je diljem svijeta, a pronalazimo ga u bezbrojnim varijantama s maštovitim začinima i sastojcima. Kad se fini burger spoji s okusom odličnog craft piva, koje je sve popularnije u Hrvatskoj, užitku nema kraja. Najbolje od svega je što korisnici 24 Oranža imaju na raspolaganju nevjerojatne popuste uz koje će im slasni burger i domaće craft pivo biti nikad jeftiniji. Stoga, ako već niste dio 24 Oranž kluba, svakako se registrirajte i pretplatite - uštede su i nevjerojatne! Kliknite ovdje!

POGLEDAJTE VIDEO kako su napravili pivo u prahu:

Pokretanje videa...

Pivo u prahu 00:57

Porijeklo hamburgera, neodoljive delicije koju svi obožavamo nije potpuno poznato. Prema nekim teorijama, nastao je u njemačkom Hamburgu po kojem je dobio i ime, dok je po nekim pričama začetnik hamburgera stanoviti Louis Lassen, koji je u Americi davne 1900. godine svojim gostima, s ciljem da im pripremi nešto brzo i fino, posluživao domaće juneće meso s u vrućem mekom pecivu.

Provjerite 24 Oranž popust za slasne burgere i domaće craft pivo

Bez obzira pripadate li onima koji hamburger ne mogu zamisliti bez tri vrste zelene salate i još malo povrća ili u njemu uživate samo uz dodatak kukuruza, sigurno je da je osnovica svakog dobrog burgera savršen komad mesa i umak koji će spojiti sve okuse. 

Provjerite 24 Oranž popust za slasne burgere i domaće craft pivo

Što vam treba za sočan burger?

Najvažnija stvar u hamburgeru je kvalitetno i sočno meso. To ne mora biti samo govedina, već i piletina, pa čak i riba. Drugi važan sastojak je bijela lepinja, prozračna i meka, po mogućnosti pečena sama, a ne kupljena u trgovini. U pravom burgeru kruh ne bi trebao biti glavni izvor ukusa, on samo nadopunjuje jelo, baš kao i umak i svježe povrće.

Svjetski majstori roštilja i kuhari ustanovili su da je put do idealnog sočnog hamburgera dodavanje majoneze mesu prije pečenja. Idealna doza su dvije žlice majoneze na jedan kilogram mljevenog mesa. Tajna leži u tome što će majoneza spriječiti da pečenje na roštilju isuši meso u bilo kojoj količini, a pri tome neće ni na koji način ugroziti miris i okus mesa, čak naprotiv.

Sastojci

  • 2 brioche peciva
  • 320 g mljevene junetine
  • 1 žlica otopljenog maslaca
  • 2-3 šnite slanine
  • 2 listića sira 
  • 4 žlice majoneze
  • 4 žlice kečapa
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 2 lista zelene salate
  • 1 paradajz
  • 1 crveni luk

Priprema:

Meso podijelite na dva jednaka dijela. Rukama oblikujte pljeskavicu tako da meso ostane rahlo. Pljeskavica bi trebala biti debela oko 2 centimetra. Posolite ih i popaprite s obje strane i pustite da se odmore dok radite dodatke za burger. U posudu od kiselog vrhnja ubaciti majonezu i kečap i sve dobro izmiješati te staviti sa strane. Listove zelene salate oprati i obrisati. Paradajz oprati, obrisati te narezati na kolutove debljine oko 5 milimetara.

Provjerite 24 Oranž popust za slasne burgere i domaće craft pivo

Crveni luk također narezati na krugove iste debljine kao i paradajz. Na vatru stavite grill tavu i dobro je zagrijte. Kad je zagrijana dodajte malo ulja i smanjite vatru na srednje jaku. Stavite peći pljeskavice i pored njih dodajte slaninu. Slaninu pecite otprilike minutu. Maknite slaninu i stavite narezani luk. 

Pljeskavice s jedne strane peći 4 minute za srednje pečeni burger. Premažite ih otopljenim maslacem. Stavite na svaku jedan list sira te ih poklopite kako bi se sir sjedinio s mesom. Zatim na svaku staviti po jedan list sira gauda te ih poklopiti manjom zdjelom ili poklopcem da se sir dobro sjedini s mesom. Kada je luk gotov izvaditi ga. Kada su luk i pljeskavica gotovi kratko popržite pecivo. Oba dijela peciva namažite umakom, a na donji stavite salatu. Zatim stavite pljeskavice, a na njih prepečenu slaninu.

Na slaninu stavite paradajz i prepečeni crveni luk. Poklopite gornjim dijelom peciva. Ostale začine i dodatke možete nadodati po želji. Dobar tek!

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni
JESTE LI MEĐU NJIMA?

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni

Ponekad ljepota ne isključuje pamet, stoga neki horoskopski znakovi otkrivaju znakove karaktera koji upućuju na sklad svih tih pozitivnih karakteristika

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!
OBRANA OD OPASNIH NAPASTI

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!

Ne mogu ih gledati, užasni su, samo je jedan od komentara pratitelja na hrpu krpelja koji su se ulovili u 'klopku' oko ženinog gležnja. Pokazala je trik kako se zaštititi od ovih opasnih napasti - a evo i što ako ugrizu
Dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja: Blizance muče ljubavni problemi, Ribama stiže novac
ZVIJEZDE OTKRIVAJU

Dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja: Blizance muče ljubavni problemi, Ribama stiže novac

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje