Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pripremite se za vikend uz slasne burgere i domaće craft pivo - i to jeftinije uz 24 Oranž

Pripremite se za vikend uz slasne burgere i domaće craft pivo - i to jeftinije uz 24 Oranž

24 Oranž donosi super popuste za slasne burgere i domaće craft pivo pa svakako iskoristite priliku i počastite obitelj i prijatelje, a donosimo vam i recept za fini domaći burger

VIDEO

Dok su nekad hamburgere uglavnom jeli radnici industrijskih tvornica, danas je postao prava gurmanska poslastica i omiljeni zalogaj za sve ljubitelje dobre hrane. Prepoznatljiv je diljem svijeta, a pronalazimo ga u bezbrojnim varijantama s maštovitim začinima i sastojcima. Kad se fini burger spoji s okusom odličnog craft piva, koje je sve popularnije u Hrvatskoj, užitku nema kraja. Najbolje od svega je što korisnici 24 Oranža imaju na raspolaganju nevjerojatne popuste uz koje će im slasni burger i domaće craft pivo biti nikad jeftiniji. Stoga, ako već niste dio 24 Oranž kluba, svakako se registrirajte i pretplatite - uštede su i nevjerojatne! Kliknite ovdje!

POGLEDAJTE VIDEO kako su napravili pivo u prahu:

Pokretanje videa...

Pivo u prahu 00:57

Porijeklo hamburgera, neodoljive delicije koju svi obožavamo nije potpuno poznato. Prema nekim teorijama, nastao je u njemačkom Hamburgu po kojem je dobio i ime, dok je po nekim pričama začetnik hamburgera stanoviti Louis Lassen, koji je u Americi davne 1900. godine svojim gostima, s ciljem da im pripremi nešto brzo i fino, posluživao domaće juneće meso s u vrućem mekom pecivu.

Provjerite 24 Oranž popust za slasne burgere i domaće craft pivo

Bez obzira pripadate li onima koji hamburger ne mogu zamisliti bez tri vrste zelene salate i još malo povrća ili u njemu uživate samo uz dodatak kukuruza, sigurno je da je osnovica svakog dobrog burgera savršen komad mesa i umak koji će spojiti sve okuse. 

Provjerite 24 Oranž popust za slasne burgere i domaće craft pivo

Što vam treba za sočan burger?

Najvažnija stvar u hamburgeru je kvalitetno i sočno meso. To ne mora biti samo govedina, već i piletina, pa čak i riba. Drugi važan sastojak je bijela lepinja, prozračna i meka, po mogućnosti pečena sama, a ne kupljena u trgovini. U pravom burgeru kruh ne bi trebao biti glavni izvor ukusa, on samo nadopunjuje jelo, baš kao i umak i svježe povrće.

Svjetski majstori roštilja i kuhari ustanovili su da je put do idealnog sočnog hamburgera dodavanje majoneze mesu prije pečenja. Idealna doza su dvije žlice majoneze na jedan kilogram mljevenog mesa. Tajna leži u tome što će majoneza spriječiti da pečenje na roštilju isuši meso u bilo kojoj količini, a pri tome neće ni na koji način ugroziti miris i okus mesa, čak naprotiv.

Sastojci

  • 2 brioche peciva
  • 320 g mljevene junetine
  • 1 žlica otopljenog maslaca
  • 2-3 šnite slanine
  • 2 listića sira 
  • 4 žlice majoneze
  • 4 žlice kečapa
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 2 lista zelene salate
  • 1 paradajz
  • 1 crveni luk

Priprema:

Meso podijelite na dva jednaka dijela. Rukama oblikujte pljeskavicu tako da meso ostane rahlo. Pljeskavica bi trebala biti debela oko 2 centimetra. Posolite ih i popaprite s obje strane i pustite da se odmore dok radite dodatke za burger. U posudu od kiselog vrhnja ubaciti majonezu i kečap i sve dobro izmiješati te staviti sa strane. Listove zelene salate oprati i obrisati. Paradajz oprati, obrisati te narezati na kolutove debljine oko 5 milimetara.

Provjerite 24 Oranž popust za slasne burgere i domaće craft pivo

Crveni luk također narezati na krugove iste debljine kao i paradajz. Na vatru stavite grill tavu i dobro je zagrijte. Kad je zagrijana dodajte malo ulja i smanjite vatru na srednje jaku. Stavite peći pljeskavice i pored njih dodajte slaninu. Slaninu pecite otprilike minutu. Maknite slaninu i stavite narezani luk. 

Pljeskavice s jedne strane peći 4 minute za srednje pečeni burger. Premažite ih otopljenim maslacem. Stavite na svaku jedan list sira te ih poklopite kako bi se sir sjedinio s mesom. Zatim na svaku staviti po jedan list sira gauda te ih poklopiti manjom zdjelom ili poklopcem da se sir dobro sjedini s mesom. Kada je luk gotov izvaditi ga. Kada su luk i pljeskavica gotovi kratko popržite pecivo. Oba dijela peciva namažite umakom, a na donji stavite salatu. Zatim stavite pljeskavice, a na njih prepečenu slaninu.

Na slaninu stavite paradajz i prepečeni crveni luk. Poklopite gornjim dijelom peciva. Ostale začine i dodatke možete nadodati po želji. Dobar tek!

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Sve što treba znati o korištenju vibratora - prema stručnjacima
VELIKI VODIČ ZA UŽITAK

Sve što treba znati o korištenju vibratora - prema stručnjacima

Vibratori mogu biti odličan dodatak u seksualni život samaca, ali i parova. Bilo da kupujete prvu takvu igračku ili ste već veteran, donosimo savjete stručnjaka o tome koji su najbolji za vas i kako ih koristiti

Omraženi: Evo koji horoskopski znakovi većini ljudi idu na živce
NAŽALOST, TAKO JE

Omraženi: Evo koji horoskopski znakovi većini ljudi idu na živce

Kada ste u blizini određenih ljudi njihova okolina i energija vam jednostavno ne odgovaraju. Imate osjećaj kao da vam svojom dosadom iz vas isišu svu energiju i život...
Masni kuhinjski ormarići noćna su mora, no rješenje već imate
LAKO JE

Masni kuhinjski ormarići noćna su mora, no rješenje već imate

Masnoća se na kuhinjskim ormarićima najlakše lovi ukoliko imaju pregibe. U slučajevima tvrdokorne nakupljene masnoće pomoći će vam otopine deterdženta i vode, octa ili paste od octa i sode bikarbone