Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Prirodni osvježivač zraka: Kora citrusa i klinčići kuhani u vodi

Prirodni osvježivač zraka: Kora citrusa i klinčići kuhani u vodi

Za ugodan miris u prostorijama, komadiće vate umočite u ekstrakt vanilije ili badema i stavite ih na skrivena mjesta kako bi se fina aroma širila po cijeloj kući ili stanu

VIDEO

Odaberite glavnu stvar koja privlači pažnju u sobi, stavite je u sredinu i ukrašavajte oko nje, savjetuje Yumi Sakugawa, autorica knjige “The Little Book of Life Hacks: How to Make Your Life Happier, Healthier, and More Beautiful”.  

- Ako imate odličan kauč u dnevnoj sobi, ukrasite okolinu: stavite sliku iznad njega, vaze s cvijećem ili druge omiljene ukrase s obje strane kauča. U dnevnoj se sobi sve četiri noge kauča, fotelja i stolaca koje su postavljene oko istog stola, moraju nalaziti na tepihu. Ako je tepih premali, sve će izgledati kaotično - dodaje autorica. 

Protiv neugodnih mirisa

Otkriva i korisne savjete za čišćenje doma.

- Kako biste uklonili neugodne mirise iz kuhinje, skuhajte klinčiće u vodi na štednjaku. Kada voda krene krčkati dodajte kore naranče i limuna. Kako biste unijeli ugodan miris u ostale prostorije, komadiće vate umočite u ekstrakt vanilije ili badema i stavite ih na nekoliko nevidljivih mjesta u prostorijama - predlaže.

Ističe i nekoliko namirnica koje možete zamijeniti drugima pri kuhanju, primjerice ako vam nedostaje soli, zamijenite je s polovicom količine limunovog soka, a umjesto jaja, za pečenje kolača iskoristite polovicu banane ili 1/4 šalice nezaslađenog soka jabuke. Osim uređenja i čišćenja, govori i o ljubavi prema sebi. Kaže kako je najvažnije svakodnevno prihvaćanje samog sebe koje se postiže u četiri koraka.

Moćne salate: Preslatki dresing popravlja se sojinim umakom
Moćne salate: Preslatki dresing popravlja se sojinim umakom

- Prvenstveno je važno voditi osnovnu brigu o sebi. Redovito vježbajte, hranite se zdravo i pijte puno vode, meditirajte, bavite se aktivnostima u kojima uživate, spavajte dovoljno, družite se s obitelji i prijateljima. Napravite listu svih stvari koje vam se sviđaju kod vas (može uključivati i vaša postignuća) te je uvijek držite uz sebe. Vježbajte pozitivan razgovor sami sa sobom onako kako biste razgovarali s malim djetetom. Za kraj, učinite nešto za sebe, kako biste se osjećali posebno i cijenjeno, primjerice kupite si cvijeće - savjetuje autorica. Dodaje da je važno i nositi odjeću koja naglašava vaše adute.

Kako odabrati boje

- Odjeća bi trebala odražavati vaš osobni stil. Svatko je drugačiji. Ako vam nešto ne stoji dobro, odnesite taj predmet krojačici da vam ga prekroji, to čini veliku razliku. Naučite koje boje odgovaraju vašem tonu kože i vašoj kosu, odnosno imate li topao ili hladni podton - navodi autorica pa objašnjava:

- Ako vam vene na unutrašnjosti zapešća izgledaju više zelenkasto nego plavo i ako vam bolje stoji zlatni nakit, imate topli podton i najbolje izgledate u zemljanim i toplim bojama. S druge stane, ako su vam vene više plavkaste ili ljubičaste boje i ako vam bolje stoji srebrni nakit, onda imate hladni podton i najbolje vam stoje metalne nijanse i hladne boje - tvrdi Sakugawa.

Kao Trump: Emocijama možete utjecati na ponašanje drugih
Kao Trump: Emocijama možete utjecati na ponašanje drugih

Razmislite o tome tko su vaše modne ikone, kakav stil vas privlači i čini sretnima, kojih stilova se bojite... Riskirajte i mogli biste se iznenaditi, kaže autorica.

- Nemojte biti sluga modnim trendovima. Pratite modni trend jedino ako vam se sviđa i ako vam odlično stoji. Nosite ono u čemu se osjećate lijepo. Otkrivanje, stvaranje i življenje svog jedinstvenog modnog stila je životno putovanje - zaključuje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith