Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Prljave tajne hotela: Čisti se svaka 3 mj., gledaju u kofere...

Prljave tajne hotela: Čisti se svaka 3 mj., gledaju u kofere...
1

Drvene površine u sobama prepune su bakterija, temeljita dezinfekcija provodi se tek nakon popriličnog broja gostiju, smrt je češća no što se misli, a osoblje krade

VIDEO

Prilikom unajmljivanja sobe u hotelu, ne razmišlja se o tomu koliko je ljudi prije u njoj boravilo i kakve su navike imali. Razina higijene i količina bakterija čak i ne ovise o broju zvjezdica. Stručnjaci za Daily Mail otkrivaju najčuvanije i najprljavije tajne hotelskoga smještaja i savjetuju na što treba paziti nakon registracije na recepciji.

Ne upotrebljavajte drvene ormare

Drvo je materijal koji bakterije najviše vole, a s kojega ih je ujedno i najteže ukloniti. Većina bakterija dolazi s prtljagom. Preporučuje se po ulasku u sobu najprije provjeriti čistoću podnih pločica u kupaonici. Ako se čini O.K., najpametnije je kofer odložiti ondje jer se kupaonice najtemeljitije čiste. 

Ne čisti se dovoljno često

Temeljita dezinfekcija hotela provodi se u prosjeku jednom u tri do četiri mjeseca, a uključuje: provjetravanje madraca, pranje namještaja, zastora i tepiha. Drugim riječima, kroz jednu sobu prođe popriličan broj gostiju prije pravog čišćenja. 

Provjerite bravu na vratima

Ovo vjerojatno nije prva stvar koju gosti gledaju po ulasku u sobu, ali je neobično važna radi osobne sigurnosti. Ako izgleda kao da je oštećena ili provaljivana, poželjno je zatražiti drugu sobu. Svakako se savjetuje staviti komad papira u ključanicu kako bi se spriječilo špijuniranje. 

Preminuli se diskretno odvoze iz hotela

Smrt gostiju nije toliko rijedak slučaj kako se misli. Svakako nije ni nešto čime bi se ijedan hotel javno hvalio, stoga se tijela preminulih sklanjaju vrlo diskretno, najčešće dizalom za zaposlenike i na stražnji izlaz. Potom se soba u kojoj se slučaj dogodio čisti i dezinficira kako bi čim prije bila spremna za sljedećeg gosta, a to zna trajati mnogo kraće nego što bi se pomislilo.

Osoblje zna biti okrutno

Nije neobično da se osoblje osvećuje "teškim" gostima na način da im uprljaju četkice za zube ili zamijene ključ sobe. Zabilježeni su i slučajevi krađe privatnih stvari. Sobarice se najčešće žure s čišćenjem i pospremanjem nakon odjave gostiju pa to na kraju bude vrlo površno, a nakon njih više nitko ne provjerava sobe. 

"Kopaju" po privatnim stvarima

Ova navika u većini slučajeva proizlazi iz puke dosade. Dok su gosti vani, zaposlenici lako rezervnim ključevima uđu u bilo koju sobu i prevrću po koferima, ladicama i ormarima, a pritom pronalaze sve i svašta - od ljubavnih pisama do igračaka za seks.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa