Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Prodaju čaj u obliku morskih stvorenja koja 'ožive' u šalici

Čaj u obliku delfina postaje plave boje kada se prelije vrućom vodom pa izgleda kao da delfin pliva u moru. Za plavu boju zaslužno je cvijeće plavog sljeza

1 komentara

Osim uživanja u raznim okusima, ova serija čajeva ima i edukativnu svrhu jer na ambalaži stoje lekcije iz biologije morskih dubina. Japanski proizvođač 'Ocean-Teabag' čajeve proizvodi u oblicima  morskih stvorenja koja u doticaju s vodom 'ožive'.

Foto: Ocean-Teabag

Sve čajeve rade na način da u njih stavljaju biljke koje bojom podsjećaju na određenu životinju, a u dio njih i još neke dodatke koje slične asocijacije stvaraju na okusnim pupoljcima. Na primjer, čaj u obliku morskog krastavca sadrži jasmin, ali i prah morskog krastavca kako bi cijeli proizvod bio što autentičniji.

Foto: Ocean-Teabag

Čaj u obliku rakove potkove napravljen je od bijele marelice, onaj nalik na grdobinu od crnog aromatiziranog ulja bergamota, a čaj koji podsjeća na mantu (divovsku ražu) sadrži tropski mango. Čaj u obliku delfina postaje plave boje kada se prelije vrućom vodom pa izgleda kao da delfin pliva u moru. Plavu boju zahvaljuje cvijeću plavog sljeza.

Foto: Ocean-Teabag

Čaj nalik na napad morskog psa napravljen je od šipka i hibiskusa, a na ambalaži piše ovo: 'Ovaj veliki morski pas je kanibal. Dobit ćete crveni biljni čaj nalik na krv'. Kada ga napravite, šalica i čaj izgledaju prilično realistično. Tri takva čaja stoje 1200 jena (oko 74 kune).

Foto: Ocean-Teabag

SVESTRANA BILJKA Šipak - riznica vitamina C će spriječiti kamenac u bubrezima

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message