Lifestyle

Komentari 7

Prodali sve što su imali i djecu odveli na putovanje oko svijeta

Prodali sve što su imali i djecu odveli na putovanje oko svijeta

Katie Skelton (38) i suprug Paul (42) otkrili su da im je bilo dosta raditi stvari koje drugi od njih očekuju te su poželjeli pružiti djeci nešto što oni nisu nikad imali i to smatraju jedinstvenom prilikom u životu

Unatoč činjenici da su se ostvarili u karijeri, ali i na obiteljskom planu, Katie Skelton (38) i suprug Paul (42) donijeli su odluku koja im je drastično promijenila život te šokirala njihovu okolinu. Naime, ti su roditelji dvoje mališana odlučili prodati baš sve što imaju te taj novac utrošiti na jedinstveno putovanje oko svijeta, prenosi The Sun.

POGLEDAJTE VIDEO: Pas i mačka proputovali svijet

Još prije dvije godine ovaj par došao je na ideju da krenu putovati s djecom, htjeli su im pružiti tu priliku koju oni nisu imali.

- Bilo nam je dosta toga da radimo stvari koje se od nas očekuju - rad po 12 sati dnevno i briga oko djece. Htjeli smo nešto drukčije - rekli su.

Kako bi to ostvarili, Katie je uzela neplaćenu pauzu od posla dok je Paul morao dati otkaz. Prodali su kuću, dva automobila, namještaj i većinu dječjih igrački i odjeće.

Putovanje oko svijeta

Svi su bili u čudu

Ostali su im madraci, posteljina, zimska odjeća i fotoalbumi koje su odnijeli kod roditelja.

- Ipak, ovo je bila prilika koja se događa jednom u životu. Osjetili smo veliko olakšanje kada smo prodali sve stvari. Amber je plakala za nekim igračkama, pa smo se osjećali malo krivima, ali sada je sve u redu - kaže Katie.

Reakcije okoline na njihov plan bile su podijeljene - neki su mislili da sav trud oko karijere 'bacaju u vjetar', a drugi su bili uzbuđeni zbog njih.

Cijeli situaciju olakšala je i činjenica da djeca još uvijek nisu pohađala školu - kćer je imala 3 godine, a sin jednu.

Putovanje oko svijeta

- Osim toga, od novca dobivenog od prodaje kuće stavili smo oko 25 tisuća funti na stranu (oko 200 tisuća kuna) kako bi ipak imali nešto novca kad se vratimo i za neke nepredvidive situacije - rekao je par.

Najljepše iskustvo

Proputovali su Istočnu obalu Amerike, Kanadu, Kostariku, Floridu, Havaje, Australiju, Novi Zeland, Mauricijus i Pariz. U svim zemljama odsjedali su u apartmanima. Posjetili su Disneyland, plivali s morskim psima i kornjačama, vidjeli razne planine, plaže i oceane... 

Putovanje oko svijeta

Nažalost, dogodile su se i neke manje lijepe situacije. Jednom je Williama ugrizao škorpion, nekada su djeca znala biti nervozna, Paul i Katie bi se posvađali, a zbog koronavirusa morali su se vratiti tri mjeseca ranije kući. Bez obzira na sve situacije, kažu kako ih je putovanje oko svijeta zbližilo i povezalo kao obitelj.

Najčitaniji članci