Lifestyle

Komentari 0

Prodavali kopije: Bivše osoblje modne kuće Hermès optuženo za izradu fejk Birkinica

Prodavali kopije: Bivše osoblje modne kuće Hermès optuženo za izradu fejk Birkinica

Čak deset ljudi, od kojih je sedam bivših zaposlenika kuće Hermes, optuženo je u Francuskoj da su kopirali i prodavali Birkinice i njihove ostale hit modele za desetke tisuće eura

Optuženi, u dobi od 30 do 61 godine starosti, navodno su proizveli više desetka lažnih torbi u 2013. i 2014. godini te na njima zaradili oko 15 milijuna kuna, objavio je Guardian.

 

Istražitelji su na sudu rekli da su optuženi imali različite poslove u lancu proizvodnje – dio ih je radio u Hermesu na različitim pozicijama, primjerice u samom ateljeu, a ostali su se bavili uvozom materijala te organizacijom poslova. 

Navodno su na svoje fejk torbe stavili i detalje s originalnih kreacija te ih ukrali u samom Hermesovom ateljeu, a pošto je dio optuženih bio upravo na poslovima same izrade, nije im bio problem složiti dizajn koji je gotovo identičan originalu.

Birkinice i Kelly torbe s potpisom Hermes među najskupljim su modnim dodacima na svijetu te za njih postoje liste čekanja jer broj originala svake je godine limitiran.

Najčitaniji članci