Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Produžite trajanje manikure: Ovi trikovi stručnjaka će pomoći

Produžite trajanje manikure: Ovi trikovi stručnjaka će  pomoći

Bez obzira na to radite li manikuru sami ili kod stručnjaka, ponekad se čini kao da boja na noktima odmah nakon sušenja puca. No to možete spriječiti

Stručnjaci kažu da postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će omogućiti da manikura potraje, a pritom ne morate koristiti skupe proizvode niti morate posjetiti salon za nokte. Umjesto toga, samo trebate paziti da su vam nokti potpuno suhi, piše BestLifeOnline.

POGLEDAJTE VIDEO: Napravila manikuru novorođenčetu

Pokretanje videa ...

Julie Kandalec koju mnogi slavni angažiraju za manikuru, predlaže da isprobate manikuru bez vode.

- Vaši nokti su poput spužve, upijaju vodu i postaju porozni i to će spriječiti da manikura potraje - objašnjava Kandalec, osnivačica i kreativna direktorica poznatog Paintboxa u New Yorku.

Ako nokte prije obrade u salonu namačete u kupkama ili preparatima, možda neće biti potpuno suhi kada ih bojate.

- Nokat se skuplja dok se suši, no lak se neće skupljati s njim i zato puca - kaže umjetnica za nokte čiji su klijenti Selena Gomez i Mariah Carey. Kandalec preporučuje isprobati rusku manikuru jer ne koriste ulja, omekšivače za kutikule ili vodu, pa će lak duže trajati.

Rachel Apfel Glass osnovala je salon GLOSSLAB koji posjećuju Neil Patrick Harris i Jennifer Garner. Slaže se da je manikura bez vode prava stvar, bilo da koristite obični lak ili gel.

- Voda uzrokuje širenje ploče nokta, što onda uzrokuje da se lak okrhne nakon što se nokat osuši i poprimi svoju izvornu strukturu - ističe Glass.

Igra crne i neutralne: Manikure inspirirane tamnim tonovima
Igra crne i neutralne: Manikure inspirirane tamnim tonovima

Nemojte se bojati zamoliti svoju manikerku da preskoči korak namakanja.

- Uvijek možete zatražiti uslugu bez vode u bilo kojem salonu kako bi lak ostao čvrst - kaže Glass.

Važni su i proizvodi koje koristite nakon manikure. Naime, po izlasku iz salona niste sasvim završili posao. Stručnjak za ljepotu Saffron Hughes podsjeća klijente da ponovo nanesu gornji sloj laka svaka dva ili tri dana. Provjerite možete li kupiti dodatni gornji premaz u svom salonu za nokte ili u trgovini. Također ćete htjeti uložiti u kremu za zanoktice ili koristiti kokosovo ulje za omekšavanje zanoktica. A ako imate lomljive nokte, trebali biste poraditi na njihovom jačanju. Na taj način se vaši nokti neće lomiti i oštetiti.

Mina-Jacqueline Au, izvršna direktorica Vivre SkinLabsa, preporučuje sredstvo za jačanje i zaštitu oštećenih noktiju.

- Takvo sredstvo održava nokte zdravima, a kada imate zdrave nokte, lak ostaje dulje - uvjerava Au dodajući da je važno pažljivo odabrati i boju laka koji koristite.

Gel ekstenzije noktiju: Sve što trebate znati o ovoj nadogradnji
Gel ekstenzije noktiju: Sve što trebate znati o ovoj nadogradnji

- Uvijek možete kupiti istu boju kako biste brzo popravili sve male krhotine koje se pojave nakon tretmana - kaže Au.

- Odabir boje je važan jer ona lakše pokazuje rast noktiju, pucanje i lomljenje. Stoga odaberite prozirnu ili blijedo ružičastu koja će trajati dulje i kako nokti budu rasli - savjetuje Hughes.

Iako nail art izgleda najbolje odmah po izlasku iz salona, u kombinaciji s lomljivim noktima možda nećete biti zadovoljni ishodom. Stručnjakinja za ljepotu Lina Buk slaže se da izbor laka može biti najvažniji.

- Kada je riječ o postojanosti manikure, nisu svi lakovi jednaki. Osim odabira svijetle boje, potražite formulu za dugotrajno nošenje koja je posebno dizajnirana da traje dulje - savjetuje Buk.

Inspiracija vrtom: 10 predivnih manikura za svaki proljetni dan
Inspiracija vrtom: 10 predivnih manikura za svaki proljetni dan