Lifestyle

Komentari 0

Profil Klettov udžbenik iz hrvatskoga jezika proglašen najboljim udžbenikom u Europi

Profil Klettov udžbenik iz hrvatskoga jezika proglašen najboljim udžbenikom u Europi

Udžbenik iz hrvatskoga jezika za šesti razred 'Šestica' u izdanju Profil Kletta proglašen je najboljim udžbenikom u Europi na međunarodnom natjecanju BELMA − Best European Learning Materials Award

Skupina hrvatskih učitelja, priopćio je nakladnik, osvojila je prvo mjesto i prestižnu nagradu BELMA zbog visoke kvalitete materijala koji promiču čitanje u digitalno doba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakladnik naglašava da su za ovaj uspjeh zaslužni ponajprije autori udžbeničkoga kompleta, učitelji Hrvatskoga jezika s dugogodišnjim iskustvom poučavanja učenika: Diana Greblički-Miculinić, Lidija Sykora-Nagy, Dejana Tavas i Krunoslav Matošević, Ela Družijanić Hajdarević, Zrinka Romić, Nataša Jurić Stanković.

Nagrađena učiteljica i autorica Diana Greblički-Miculinić istaknula je da su željeli stvoriti suvremen udžbenik koji svojom kvalitetom poziva na čitanje, približava književnost učenicima i otvara svjetove te je izrazila zadovoljstvo što su to prepoznali i u žiriju BELMA-e.

Tročlani žiri, koji čine međunarodni eksperti iz područja obrazovanja, istaknuo je kvalitetu materijala koja je idealna za promicanje ljubavi prema čitanju u digitalnom dobu. 

Uz taj segment, naglašeno je kako je hrvatska književnost jasno pozicionirana u odnosu na svjetsku književnost. Usto, žiri je uputio nekoliko korisnih savjeta i prijedloga za poboljšanje budućih materijala poput dodavanja zadataka za rad u paru ili skupinama, rasprava i kreativnih projekata.

Ravnatelj Profil Kletta Dalibor Greganić istaknuo je kako u doba kada na javno mnijenje sve više utječu lažne informacije i trivijalizacija sadržaja, a sve veći utjecaj ima pseudoznanost, Profil Klett sebe vidi kao saveznika učiteljima u borbi za znanje i to smatra svojom ulogom u društvu. 

'Znanje nikad nije bilo vrednije u svijetu brzih promjena i nesigurnosti uzrokovanih pandemijom. Ponosan sam na cjelokupni tim i učitelje koji su radili na nagrađenoj 'Šestici'. Pokazali smo da hrvatski učitelji mogu biti uspješni u Europi i siguran sam da će udžbenik pomoći mnogim učiteljima diljem Hrvatske u poučavanju naših učenika', istaknuo je Greganić.

U izradbi nagrađivanog udžbenika sudjelovao je i prošireni tim hrvatskih stručnjaka pa je tako za grafičko uređenje zaslužna Marina Hrupec (Studio 2M), dok je autor ilustracija Dragan Kordić.

Digitalni obrazovni sadržaji izrađeni su unutar IZZI digitalne platforme, a nagrađeni autori su Dejan Varga, Majda Čolak, Hana Tepeš i Andrijana Mihaljević. Udžbenik su uredile Klara Šarčević i Diana Greblički-Miculinić.

Najčitaniji članci