Lifestyle

Komentari 0

Proljetni makeover doma bojama i uzorcima u 5 minuta

Proljetni makeover doma bojama i uzorcima u 5 minuta

Vjesnici proljeća: dom se brzo preuredi prozračnim materijalima, krem-bojama, cvjetnim uzorcima, pa čak i otiračem ili jastučnicama ili papirom za poklone

Žuti detalji poput limuna, svijeća ili narcisa najjednostavnije i najefektnije će svaki ambijent učiniti proljetnim i živahnim. No ako vas brine hoćete li cvijeće uspjeti održati na životu, za vas su ipak bolji izbor kaktusi poput uskršnjeg ili Mjesečeva, koji cvatu u ožujku ili travnju. Također, i grančice s pupoljcima mogu biti izvrsna dekoracija na stolu za nedjeljni ručak. Osim cvijeća proljetni “imperativ” je i što više svjetla te prozračnosti u domu. Zbog toga bi bilo dobro teške, tamne zavjese zamijeniti onima laganih, prozirnih materijala poput čipke ili lana kroz koje će se lako probijati sunčeva svjetlost. Da bi prostor bio prozračniji, bilo bi poželjno i riješiti se svih nepotrebnih stvari te obojiti zidove u nježne nijanse poput bijele, svijetložute ili svijetlozelene. Ako vam je to ipak prevelik zalogaj ovog proljeća, dom ćete osvježiti i ako na kauč i stolce stavite presvlake kremastih nijansi. 

Umjesto tapeta, papir za zamatanje darova

Bilo da su na zastorima, presvlakama za namještaj, okvirima za slike ili tapetama, cvjetni motivi najbolje dočaravaju dolazak proljeća i u vaš dom. No dovoljan je i detalj da njime jednostavno i brzo oživite stan. Tako možete stražnju stranu komode oblijepiti papirom za zamatanje darova s cvjetnim uzorkom. Kad vam dosadi, lako ga možete zamijeniti.  

Proljetne boje za tople dane

Razmjestite namještaj tako da što više svjetla može ulaziti kroz prozor. Pravu proljetnu atmosferu stvorit ćete i ako neke komade obojite u žutu, zelenu i ostale boje sezone. No i izvan doma možete dočarati dolazak proljeća, i to tako da na ulaznim vratima objesite cvjetni aranžman ili stavite otirač za noge u intenzivnim bojama i različitih uzoraka. 

Najčitaniji članci