Obavijesti

Lifestyle

Proljetno buđenje uz artičoku, koprivu, maslačak i crni ribiz

Proljetno buđenje uz artičoku, koprivu, maslačak i crni ribiz
2

Proljeće je doba kada naše tijelo traži povećanu pažnju. Vrijeme za detoksikaciju, čišćenje i remeniralizaciju organizma

Ljekovite biljke mogu pomoći kod proljetnog umora i alergija

 Artičoka

Pomaže bubrezima u izlučivanju otrovnih tvari. Osim toga, snižava razinu kolesterola i triglicerida u krvi. Izvrsna i za otklanjanje tegoba koje uzrokuje loša probava (loš zadah, pospanost nakon obroka, nadutost i bolovi u trbuhu), a osim toga sprečava zadržavanje vode u tijelu. Uzimanje kapi od artičoke preporučuje se oboljelima od dijabetesa, jer ona smanjuje podizanje koncentracije glukoze u krvi, ali i osobama s oštećenjem bubrega te kod gihta - kaže Vatroslav Smiljanić, voditelj razvoja u Prirodnoj medicini Soria Natural Hrvatska i preporuča kapi od artičoke svima koji vole masne i obilne obroke te dobru kapljicu.

Kopriva

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izvrsna za osobe koje se bore sa slabokrvnošću i imaju problema s reumatskim oboljenjima. Svojim aktivnim sastojcima pomaže i kod bubrežnih i žučnih kamenaca, jer sprečava njihov nastanak. Sadržava vrlo mnogo željeza, magnezija, kalija, fosfora, biljne hormone, sekretin, škrob, taninsku kiselinu, vitamine A, B2, K, C, acetilkolin i mnogo mineralnih tvari.

- Kopriva je izvrsna "hrana" za krv, jer ju zbog sadržaja ljekovitih tvari pročišćava i obnavlja. Potiče djelovanje cjelokupnog metabolizma tijela, uspješno pomaže kod tegoba s mjehurom i mokraćnim organima, bolesnicima s dijabetesom pomaže kod problema sa žuči, jetrom i gušteračom. A najvažniji je učinak koprive diuretski, jer tjera na mokrenje, što je važno kod problema s gihtom, bubrežnim kamencima i pijeskom - objašnjava Val Gočin, voditeljica prodaje u Soria Natural Hrvatska.

Maslačak

Soria Natural maslačak je prirodni ekstrakt od listova i korijenja biološki proizvedene biljke u bezalkoholnoj otopini – mješavini biljnoga glicerina i pročišćene vode. Biljka je, kao i sve ostale iz asoritimana, iz čiste proizvodnje prilikom koje nisu upotrebljavana nikakva anorganska gnojiva, herbicidi ili pesticidi. Ne sadrži bojila, konzervanse niti druge dodatke.

- Tradicionalno se maslačak upotrebljava kod smetnji u radu bubrega, protiv celulita i kod prekomjerne težine. Maslačkovi aktivni sastojci djeluju pročišćujuće na cijelo tijelo. Sadrži mnogo vitamina C, više željeza nego špinat, glikozide, vitamine A i B, karoten, inulin, nešto bjelančevina i vrlo mnogo kalija, što nadomješta gubitak tog minerala zbog povećanog izlučivanja mokraće, te ostale minerale. Posebno se preporučuje onima koji žele dobiti ili očuvati lijep stas, jer maslačak potiče mršavljenje i pomaže u otklanjanju celulita. Maslačkovo blagotvorno djelovanje na jetra i jačanje funkcija jetara posredno djeluje i na tegobe koje uzrokuje prevelika razina estrogena u tijelu. Zbog svojeg diuretičkog učinka također je iznimno učinkovit kod otklanjanja problema s gihtom - kaže Val Gočin, dodajući da je maslačak vrlo koristan kod različitih oboljenja jetre te da su narodni liječnici liječili kronični hepatitis mješavinom čajeva čiji je glavni sastojak bio maslačak.

Crni ribiz

Cijenjen je kao protuupalno, antireumatsko, diuretičko, antialergijsko sredstvo i sredstvo za snižavanje krvnog tlaka - kaže Vatrosla Smiljanić, koji u paketu "Proljetno buđenje" preporuča i borovnicu.

- Borovnice su poznate po svome antioksidativnom učinku, čime usporavaju procese starenja, smanjuju rizik za razvoj bolesti srca i krvnih žila te za nastanak raka. Djeluju i na poboljšanje koordinacije i ravnoteže. Kao snažni antioksidansi ublažavaju upale, pripomažu širenju žila i inhibiraju zgrušavanje krvi te nastajanje krvnih ugrušaka - objašnjava Smiljanić.

Kapi od crnoga ribiza pravi su odgovor na probleme s alergijom.

 

PREDNOSTI PROIZVODA SORIA NATURAL

Bez alkohola
Bez boje
Bez aditiva
Bez konzervansa
Ekološka proizvodnja
Izvanredna učinkovitost
Vrhunska kvaliteta
30 godina tradicije

Više na http://soria-natural.hr i Facebook Soria Natural Hrvatska

Video: https://youtu.be/_qifq2QIN_Y

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru