Lifestyle

Komentari 22

Promijenio cijeli život i izgled: 'Ovo sam novi ja nakon punih pet godina bez kapi alkohola'

Promijenio cijeli život i izgled: 'Ovo sam novi ja nakon punih pet godina bez kapi alkohola'

Prije pet godina Kenny Dunn je bio pretio, pio bi 20-ak piva dnevno i zaključavao se u kupaonicu kako bi sam dovršio bocu vina. Gubio bi svijest tri do četiri puta tjedno. Izliječio se ovisnosti i postao drugi čovjek

Kenny Dunn ovog studenog slavi pet godina bez alkohola. Na svojim društevnim mrežama podijelio je fotografiju kojom je usporedio izgled 24 sata nakon što je prestao piti i danas

POGLEDAJTE VIDEO:

Prije pet godina bio je prekomjerne tjelesne težine, pio bi 20-ak piva i zaključavao se u kupaonicu kako bi sam dovršio bocu vina. Gubio bi svijest tri do četiri puta tjedno. Onda je shvatio da više nema kontrolu nad sobom i obratio se prijatelju za pomoć. Krenuo je na sastanke i od tada nije popio ni čašu alkohola. 

- Da ste mi prije pet godina rekli da će moj život biti ovoliko sretan i imati smisao, ne bih vam vjerovao. Najveća razlika između tog čovjeka prije pet godina i mene danas je moj stav. Svaki dan se budim uzbuđen zbog onoga što slijedi. Čak i u naizgled običnim, svakodnevnim stvarima pronalazim radost - rekao je Kenny koji je danas otac i muž kakav je oduvijek želio biti.  

- Odlučio sam pokazivati napredak kako bih poslao poruku nade ovisnicima diljem svijeta. Prije nekoliko mjeseci čak sam pomogao povezati alkoholičara koji živi u Liberiji s ozdravljenim alkoholičarima u Južnoj Africi - dodao je. 

U liječenju ovisnosti pomogla mu je tjelovježba. Počeo se baviti i jogom.

- Nekoć sam bio čovjek koji nije mogao napraviti više od jednog skleka, a kamoli zgiba. U listopadu 2020. napravio sam 1500 zgibova i 7000 sklekova. Sjećam se kad sam mogao napraviti pet sklekova za redom i kad sam vjerovao da je to čudo - ispričao je.

Kenny je znao vježbati tri do četiri puta tjedno, ali je taj broj povećao na pet kako je postajao sigurniji u svoje tijelo i vještine. Ponekad bi čak odradio nekoliko treninga svaki dan. Dio opreme koju koristi uključuje bučice, girje i sobni bicikl.

Kenny je prešao i na ketogenu dijetu koja mu je pomogla da izgubi dosta kilograma.

- Nakon što sam se detoksirao od šećera i ugljikohidrata, mogao sam jasnije vidjeti koji su ugljikohidrati dobri za moje tijelo, a koji loši - rekao je.

Kenny je počeo piti još tijekom studentskih dana i to je na kraju preraslo u pravi problem. 

- Znao sam da imam problem, ali nisam znao što da radim. Stajao sam u kupaonici i gledao se u ogledalo i želio da nisam alkoholičar. Ponekad mi je jednostavno bilo svejedno hoću li preživjeti ili umrijeti. Samo sam želio da sve bude gotovo i nije me bilo briga kako - otkrio je.

- Posljednji put kad sam pio, imao sam tjedan dana godišnjeg odmora i kupio sam kutiju piva koju sam htjeo raspodijeliti za tjedan dana.  Prvu noć, nakon što sam stavio sina na spavanje, otvorio sam prvo pivo. To je bilo u 20 sati. Do 23 sata popio sam 19 piva. Nešto u meni mi je tada reklo da je moj život izmaknuo kontroli - ispričao je.

Iako još ide na sastanke liječenih ovisnika, svake godine je sve jači i jači, piše Bored Panda. 

 

 

Najčitaniji članci