Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
14 komentara

Promocija knjige o Nori Šitum: Pokazala nam je ljepotu ljubavi

Luka mi se javio još prije nekoliko godina kada je napisao pjesmu Malom anđelu posvećenu mojoj Nori. Toliko me je ganuo ovom lijepom gestom da nisam imala riječi zahvale, kaže Norina majka

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
14 komentara

U povodu Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti, danas u 18 sati u knjižari Hoću knjigu Megastore - Bogovićeva 7, održat će se promocija knjige "Mali anđeo" autora Luke Tomića. Knjiga nosi ime prema istoimenoj pjesmi koju je ovaj mladi autor posvetio preminuloj Nori Šitum.

- Luka mi se javio još prije nekoliko godina kada je napisao pjesmu Malom anđelu posvećenu mojoj Nori. Toliko me je ganuo ovom lijepom gestom da nisam mogla pronaći riječi kojima bih mu zahvalila na ovom predivnom daru - izjavila je mama Nore Šitum Đana Atanasovska.

U povodu Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti, u petak 15.2. u 18 sati u knjižari Hoću knjigu -...

Objavljuje Zaklada Nora ŠitumNedjelja, 10. veljače 2019.

Luka Tomić posljednjih je godina pisao pjesme, a u veljači ove godine izdao je svoju prvu zbirku naziva Mali anđeo. Kontaktirao je Zakladu Nora Šitum kojoj je posvetio i darovao svoju zbirku jer godinama prati njihov rad i ovo mu je bila velika želja. 

Luka je želio organizirati promociju svoje knjige, a sav prihod od prodaje knjiga donirati Zakladi koja pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima.

24sata | Autor: 24sata Foto: 24sata

- Ponudila sam Luki pomoć oko promocije knjige, a kako mu je želja bila da promocija bude u veljači 15.2. bio je idealan datum budući da se upravo na taj dan obilježava Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti za koje je naša Zaklada i osnovana - rekla je Đana Atanasovska.

Na večerašnjoj promociji pjesme će čitati Josipa Pavičić Berardini, Anja Šovagović Despot i Siniša Ružić, a program će moderirati Marijana Perinić. 

Facebook | Autor: Facebook/RNK Sladorana Foto: Facebook/RNK Sladorana Roditelji pokojne Nore Šitum

- Nora nas uči da svoju pažnju ne usmjeravamo u to koliko je naše lice besano, umorno od borbe, tužno, već nas potiče da se zapitamo njegujemo li srce kao ljepotu ljubavi. Jer ako posjedujemo unutarnju ljepotu, osmijesi iz dubina dobrote samovoljno izviru na površinu lica. Zaista bismo trebali upoznati malog anđela, možda bi tada čovjek manje razmišljao kako da povisi zidine svoje sigurnosti, a više kako biti brižna, ispružena ruka u nevolji ... - dio iz predgovora knjige Mali anđeo.

Podsjetimo, Nora je preminula prije šest godina u bolnici u Philadelphiji. Za nju je cijela Hrvatska skupila više od 5 milijuna kuna kako bi otišla na eksperimentalno liječenje. Nažalost, bolest je bila prejaka. Njezini roditelji, Đana i Ivica i danas kroz Zakladu pomažu oboljeloj djeci i njihovim obiteljima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message