Lifestyle

Komentari 9

'Pronađite Finca u sebi': Nude besplatan odmor i tečaj sreće u najsretnijoj zemlji. Ima i kvaka

'Pronađite Finca u sebi': Nude besplatan odmor i tečaj sreće u najsretnijoj zemlji. Ima i kvaka

Finska je odlučila dokazati cijelom svijetu da je sreća zapravo vještina koja se može naučiti, pa tim povodom u lipnju nudi specijalizirani tečaj u njihovom luksuznom ljetovalištu. Evo gdje se možete prijaviti

Finska je ponovno, već šestu godinu zaredom proglašena najsretnijom zemljom na svijetu, prema svjetskom izvještaju sreće koju je ovaj tjedan objavila UN-ova Agencija za održivi razvoj.

Budući da su na tu vijest iz vladinih organizacija Finske odreagirali kako ne postoji tajna finske sreće, već da je to vještina koja se može naučiti kao i svaka druga, Finska je tim povodom odlučila to i dokazati te najavila tečaj u kojem će polaznike podučiti kako biti sretni.

Za 'tečaj sreće' nude četiri dana u luksuznom ljetovalištu Kuru Resort u Južnoj Savoniji, jugoistočnoj finskoj pokrajini, koji će se održati od 12. do 15. lipnja ove godine, a svaki dan bit će posvećen jednoj tematici.

Deset sretnika imat će provod života, ostali online

Ipak, kvaka je u tome što ovaj luksuzni odmor može iskusiti tek deset odabranih, kojima će svi troškovi biti pokriveni. Možete se prijaviti OVDJE, gdje će vas dočekati i specijalni izazov na društvenim mrežama u kojem morate pronaći Finca ili Finkinju u vama.

Ako ipak nemate sreće, iz finskog turističkog ureda kažu kako će tečaj biti dostupan i naknadno online, no jasno je da time gubite njegov najvažniji dio, a to je stapanje života s prirodom, što je samo jedna od tematika radionica koje će voditi stručni tim, prenosi CNBC.

UN-ov godišnji izvještaj sreće izrađuje se na temelju procjena šest glavnih životnih čimbenika. To su prihodi, fizičko i mentalno zdravlje, socijalnoj potpora, velikodušnost, razina korupcije i sloboda življenja bez diskriminacije.

Pogledajte koju je poziciju zauzela Hrvatska.