Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Protiv negativne energije se ne isplati boriti, treba ju prihvatiti

Protiv negativne energije se ne isplati boriti, treba ju prihvatiti

Duhovna iscjeliteljica Natasha Levinger kaže kako se ne vrijedi boriti protiv negativnih osjećaja. Umjesto toga prihvatite ih i vizualizacijom probudite sliku sretnijeg 'ja' koje možete prizvati u misli

VIDEO

Energetska iscjeliteljica Natasha Levinger kaže da svaki tjedan u našem životu nosi određenu energiju. U tjednu koji je prethodio Uskrsu primijetila je kako se osjeća tužno i potrošeno. Naučila je, kaže, da je važno prihvatiti te osjećaje i prestati se truditi oko toga da  ih nekako promijeni. Kad se čovjek prestane truditi oko toga, puno lakše putuje kroz svoj život, kazala je za portal MindBodyGreen. 

POGLEDAJTE VIDEO: Pokušajte pronaći sreću u malim stvarima

Pokretanje videa...

Sreća 01:52

- Kad očekujemo da će nam život put posuti samo ružama i donijeti samo slatke okuse, naravno da ćemo biti ljuti kad se to ne dogodi i da se, onako na prvu, odmah borimo protiv toga. Ali kad shvatimo da je to prirodan dio života i osjećaje pozdravljamo s prihvaćanjem, zapravo se otvaramo za život u sadašnjosti, čujemo svoju intuiciju i učimo lekcije od kojih se inače odvajamo kada se opiremo - pojašnjava. Kaže kako se prošli tjedan našla u situaciji da se osjeća kao da je vani u šetnji i odjednom se digne snažan vjetar koji remeti ravnotežu.

- Osjećaj je kod svakoga drugačiji. Netko će se osjećati  izostavljeno, netko obezvrijeđeno, ili će imati dojam da nije dovoljno dobar. I dobro je tada se prisjetiti toga da smo vrijedni, odnosno da ne postoji baš ništa što bi to moglo promijeniti. Naime, kad se javi takvo iskustvo, stvar je zapravo samo u osjećaju niske vlastite vrijednosti, tome da se vaše unutarnje dijete osjeća tako. Kad god čitam nečiju energiju, uvijek mi je jasno da ti njihovi obrasci nemaju veze sa stvarnom energijom - priča Natasha Levinger. 

Zbog njih se osjećate tjeskobno i bezvrijedno: Znakovi Zodijaka koji šire negativnu energiju
Zbog njih se osjećate tjeskobno i bezvrijedno: Znakovi Zodijaka koji šire negativnu energiju

Kako se nositi s negativnom energijom?

Kad sam pitala svoje vodiče kako se najbolje nositi s tom energijom, pokazali su mi moju sliku, kako ronim ispod površine, kao kad avion udari u turbulenciju i pilot mora prijeći iznad ili ispod nje da pronađe mirniji  put. I u ovom slučaju, 'ronjenje ispod' je zapravo oslobađanje od starih obrazaca i potvrđivanje vaše ekspanzivne, istinske prirode - priča Levinger.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Dodaje kako u takvim situacijama možemo udahnuti u svoje srce i podsjetiti se na sve ono što cijenite kod sebe. Možete napraviti i popis stvari koje cijenite kod sebe, tako da onda kad zapnete sa svojim ranjenim unutarnjim djetetom vaš unutarnji roditelj može odgovoriti. Također možete slaviti to tko ste.

- Uživajte u životu i zabavite se! Najbolji način da zapamtite tko ste jest da se prepustite onome što volite raditi i što vas najviše veseli i da jednostavno - uživate u tome. Drugi način da se oslobodite tih obrazaca koji vam kvare energiju jest izgradnja tolerancije za faze kad se ne osjećate baš povezani s istinom o tome tko ste, ali ste također svjesni da to što vas prijateljica nije pozvala na zabavu ne govori o vašoj vrijednosti. Ako ste odrasli s osjećajem da niste uspjeli, to može zakomplicirati ovakve situacije i natjerati vas da pretjerate u negativnim osjećajima - priča Levinger. No uz malu pomoć, bolje ćete vrednovati plime i oseke u životu i lakše ploviti kroz takve faze,kaže. 

Narcisti koriste ovih 5 fraza da biste se osjećali bezvrijedno
Narcisti koriste ovih 5 fraza da biste se osjećali bezvrijedno

Pitanja koja si možete postaviti:

Mogu li si dopustiti da budem ono što jesam?
Mogu li prihvatiti i čak pozdraviti ono što trenutno osjećam?
Mogu li si dopustiti da sam sada i ovdje? 

Vježba koja može pomoći: 

Dreamstime

Zatvorite oči i udahnite. Zamislite da sjedite u kućici veličine vašeg tijela. Zidovi su puni zlatne svjetlosti čija je jedina svrha da vas potvrdi. Ova potvrđujuća energija ispunjava vašu auru i vaše tijelo svakim udahom.
Dopustite ovoj energiji potvrđivanja da dođe u vaše srce.
Dopustite da se vaša slika pojavi na ekranu ispred vas, gdje ste svoje najviše, najproširenije, svjetlom ispunjeno ja. Vidite se kako god se osjećate najbolje. To bi mogla biti vaša buduća verzija sebe, u kojoj zračite radosnom, samouvjerenom energijom.
Dopustite toj slici da se stopi s vama. Potvrdite: 'Ovo sam ja sada. Sve priče koje mi ne služe se otapaju'. 
Udahnite još nekoliko puta i otvorite oči kada budete spremni. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'
'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'
TO NIJE OČEKIVALA

'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'

Buduća mama je u drami nakon što je njezina afera s oženjenim šefom završila trudnoćom. Iako je bila to romansa za jednu noć, stigli su problemi