Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Protiv virusa: Japanci dizajnirali vrata koja se otvaraju laktom

Protiv virusa: Japanci dizajnirali vrata koja se otvaraju laktom
1

Javni toaleti su mjesta na kojima ne želimo dodirivati bilo što, što nije nužno. Japanska zrakoplovna tvrtka 'All Nippon Airways' zbog toga dizajnira vrata koja bi se otvarala laktom

Japanska zrakoplovna tvrtka 'All Nippon Airways (ANA)' sada pokušava svoj WC u avionu pretvoriti u WC čija bi se vrata mogla otvoriti i zatvoriti laktom.

ANA trenutno prikuplja povratne informacije kako bi odlučila hoće li implementirati ovaj sustav.

Iz tvrtke su rekli da je dizajn tek u fazi testiranja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

00:40

Kvaka koja se može otvoriti laktom prvi put je testirana u zračnoj luci Haneda sredinom lipnja.

Dvije su različite komponente mehanizma za zaključavanje, koji je zajednički razvijen s avio tvrtkom Jamco. Prva uključuje kliznu bravu koja korisniku omogućava zaključavanje ili otključavanje vrata iznutra. Druga omogućuje korisniku da otvori vrata kako bi mogli izaći

.

Iz japanske zrakoplovne tvrtke također tvrde da su već neki njihovi zrakoplovi opremljeni i sa slavinama na senzor. Na početku su istraživali mogućnost otvaranja vrata stopalom, ali to su odlučili ukinuti zbog sigurnosnih razloga poput turbulencija i da putnici ne izgube ravnotežu.

Tvrtka za zrakoplovnu tehniku 'Haeco Americas' trenutno razvija i način otvaranja vrata kupaonice pomoću senzora, prenosi BBC.