Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Prve izdajice godina: Dekolte, ruke, koljena i laktovi otkrivaju

Prve izdajice godina: Dekolte, ruke, koljena i laktovi otkrivaju
1

Njegovanje lica samo je prvi korak u borbi s godinama, a znakove starenja će neumoljivo otkriti stanje dekoltea, koljena, laktova, ruku, pa i sam izgled kose

VIDEO

Ne samo da kosa sijedi kako starimo, već nakon godina izlaganja suncu, tretiranja kemikalijama, bojom, četkama za ravnanje i metodama kovrčanja, pati i njezina tekstura. Zbog toga je vrlo važno redovito šišati kosu, hraniti je regeneratorom i maskama na bazi ulja te što rjeđe bojati kosu, savjetuju stručnjaci.

Kod nanošenja kreme za sunčanje ne zaboravite ruke

Naše ruke prvi su pokazatelji starenja jer su gotovo uvijek izložene štetnim sunčevim zrakama, pa čak i u zimskim mjesecima. Bore, žile i pigmentacijske mrlje do izražaja dolaze već u ranim 40-ima, a način da se to spriječi je redoviti piling, zaštita rukavicama kod težih radova, kao i svakodnevno nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom.

Vježbe protiv opuštene kože na koljenima

Upravo su operacije "podizanja" kože iznad koljena najčešći traženi estetski zahvat kod žena starije populacije. Iako su određene posljedice starenja na koljenima neminovne, one se mogu ublažiti redoviti vježbama za noge. Čučnjevi, iskoraci kao i vožnja bicikla pomoći će u održavanju mišića koji drže kožu. Također, česte promjene težine mogu negativno djelovati na izgled koljena.

Vrat nije imun na bore

Još jedan dio tijela koji je često izložen UV zrakama je osjetljiva koža vrata. Mnoge žene griješe jer prilikom njege lica kremama zaboravljaju na vrat. Kod svakog korištenja tretmana za lice poput blagih pilinga, maski i nanošenja kreme ne zaustavljate se samo na licu, nego njegujte i vrat, savjetuju stručnjaci.

Mladenačka stopala uz redovitu njegu

Njege stopala većina se ljudi sjeti tijekom ljeta, jer su ona tada izložena pogledima, no redovita pedikura i odstranjivanja mrtve kože trebala bi biti tjedni ritual. Namočite nogu u toplu vodu u koju ste dodali sol, napravite piling i namažite stopala kremom kako bi bila hidratizirana, a na prvu pojavu promjena na noktima potražite savjet dermatologa jer su najveći problem starenja upravo česta gljivična oboljenja.

Pigmentacija često kvari lijep dekolte

Bore i pigmentacijske mrlje posljedica su nedovoljne zaštite tanke kože dekoltea. Zbog toga je čak i zimi potrebno redovito nanositi kremu za sunčanje, a nakon tuširanja stanje kože popravit će redovite masaže uz pomoć hranjivih ulja.

Protiv tamnih laktova

Kako se na laktove često oslanjamo, koža na njima postaje gruba i tamna. Zbog toga je i laktovima potreban povremeni piling, najbolje domaćom mješavinom maslinova ulja, meda i krupne soli. Obješenu kožu laktova ne može se spriječiti, ali može ublažiti redovitim vježbama bučicama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju