Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Psihologija boja: Plava kaže ‘Zaposli me’, a crna je za šefa

Psihologija boja: Plava kaže ‘Zaposli me’, a crna je za šefa
1

Bojom do uspjeha -bijelu nose ambiciozni, a siva je idealna za uklapanje. Mornarskoplava smatra se jednom od najboljih boja na razgovoru za posao

VIDEO

Mornarskoplava smatra se jednom od najboljih boja koju možete nositi na razgovoru za posao. Ova nježna, a opet snažna, boja simbolizira opuštanje, odanost, povjerenje i kontrolu, sve osobine koje su prijeko potrebne za preuzimanje ključnih funkcija. A menadžeri koji nose plavu boju, otkrila su istraživanja, smatraju se više timskim igračima, piše Career Builder. 

Suptilna siva pomaže da se ljudi bolje uklope u radnu okolinu, pa elegantnu sivu kombinaciju nije na odmet odjenuti u prvih nekoliko dana na novom poslu. Stručnjaci naglašavaju kako siva nije nametljiva, a ni pretjerano konzervativna, što znači da se u radnoj okolini možete držati uredskih pravila a da ne “pocrnite” svoju garderobu. 

Ljubičasta boja rijetko se pojavljuje u prirodi. Zato ona može djelovati vrlo umjetno. U sebi krije moć jer su je nekad nosili plemići, no ona može izazvati nelagodu kod sugovornika, objašnjava Mary Ellen Lapp, autorica priručnika “Boja uspjeha”, pa preporučuje da je se klonite ako na nekoga želite ostaviti dojam jednostavne i ne previše nametljive osobe, posebno na razgovoru za posao, iako isto vrijedi i za spojeve. Ako već ne odustajete od nje, izaberite neki detalj u toj boji, poput kravate u nijansi šljive. 

Crna boja je klasika i onaj koji je nosi djeluje pomalo autoritativno. Signalizira moć te daje dojam vitkosti onome tko ga nosi, a kad se nosi danju, odaje se dojam elegancije i šika. Često je nose šefovi i šefice. No crna može biti povezana s tugom i žalošću, a nekad i s agresivnošću. Jedna momčad koja je nosila crne dresove zaradila je mnogo više kazni nego ostale momčadi u prvenstvu, ali ne zna se točno je li to zbog pretjerane “agresivnosti” koju je u njima poticala crna ili nesklonosti sudaca toj “mračnoj” boji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bijelu vole ambiciozni, pa je idealna za poslovnu večeru jer nema boljeg načina da naznačite svoju (buduću) uspješnost. Volite li bijelu boju, to pokazuje da ste vrlo organizirani, a poslove obavljate do kraja, dok ne budu savršeni. Bijelu boju je teško održavati jer se stalno mora mijenjati i prati, no ona pokazuje da ste uspješni. Ako ste taj tip, oprobajte se u kreativnom području. 

Zelena boja ublažava osjetila jer nam “govori” da smo sigurni u plodonosnom okruženju bogatom vodom i hranom. Prirodne nijanse zelene su smirujuće i umirujuće, a neka istraživanja govore da može potaknuti inventivnost. Ispitanici jedne studije kojima je pokazivana zelena boja prije eksperimenta bili su mnogo maštovitiji u uporabi praznih limenki. Zbog toga, imate li tim koji treba poticaj, e-mail im napišite masnim zelenim slovima.

Crvena je možda idealna na razgovoru za posao - ako ste žena. U jednoj studiji muškarce su pitali na koju bi ženu potrošili najviše novca na spoju. Kad su im prikazane fotografije žena odjevenih u haljine različitih boja, najviše ih je odabralo - “ženu u crvenom”.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Znate li čemu metalni dio na pakiranju salame zapravo služi?
KOJE OTKRIĆE!

Znate li čemu metalni dio na pakiranju salame zapravo služi?

Među komentarima uz objavu se našlo svega, od onih oduševljenih otkrićem do sumnjičavih. Napišite što vi mislite o ovoj metodi i slažete li se da metalni dio služi za to

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta
Ivan i Korina imaju Down i dobili su prvi posao: 'S prvim novcima želimo otići na koncert'
DIVNA PRIČA

Ivan i Korina imaju Down i dobili su prvi posao: 'S prvim novcima želimo otići na koncert'

Ivan (19) i Korina (21), zaposleni su jednom modnom lancu odjećom. Oboje vole modu, posebno Korina, a Ivan je veliki navijač Hajduka. Njihov prvi korak u samostalnost protekao je glatko