Obavijesti

Lifestyle

Komentari 101

Puder se nanosi ispod brade, dok rumenilo ide ispod obrva

Puder se nanosi ispod brade, dok rumenilo ide ispod obrva
2

Poznati vizažist Karim Sattar, koji je šminkao zvijezde poput Michelle Rodriguez i Annie Lennox, tijekom posjeta Hrvatskoj otkrio je omiljene trikove u šminkanju

VIDEO

Iako priznaje da je najvažnije dobro se osjećati u vlastitu tijelu, zaljubljenik u kistove za šminkanje Karim Sattar istaknuo je da je važno prilagoditi šminku načinu na koji vidimo sebe. 

- Volite li svoje usne, rabite ruž. Ako smatrate da su vaš adut oči, istaknite ih sjenilima - kaže. Besprijekoran make-up počinje odabirom podloge, a Karim savjetuje da je uvijek valja isprobati na pregibu lica i vrata te birati nijansu sličniju boji vrata jer ćete tako puder moći nanijeti samo na lice. Puder se može nanijeti kistom, prstima ili spužvicom. 

- Nanosite li je prstima, namažite ruke prije šminkanja da se pigmenti ne bi lijepili za jagodice, a preferirate li spužvicu, znajte da ona upija mnogo proizvoda. Kist je optimalan, a puder stavljajte po malo i završite nanošenje potezima prema dolje - objašnjava i dodaje kako je dobro nanijeti malo pudera ispod brade jer tamo sunce nikad ne dopire. Uvijek, dodaje, kupujte dvije podloge, svjetliju za zimu i tamniju za ljeto, koje možete miješati do optimalne nijanse. Podočnjake prikrijte korektorom koji je nijansu svjetliji od podloge fokusirajući se na unutarnji kut oka. Idući korak je nanošenje rumenila na jagodice, a povrh njega se nanosi shimmer. 

Dr. Hauschka

- Vizažisti rumenilo ostavljaju za kraj, ali ono u ovom trenutku daje licu balans i olakšava daljnje šminkanje jer je teže pretjerati - pojašnjava. Kako obožava debele obrve, preporučuje da ih iscrtate olovkom ili sjenilom. Najprije ih počešljajte prema dolje pa ocrtajte gornji dio luka tako da se penje, a spušta tek na zadnjoj trećini. Zatim ih počešljajte i popunite sjenilom ili olovkom. 

- Kod sjenila volim pravilo kontrasta: zelene oči vole ljubičastu, bakrenu i boju mahagonija, plave sve nijanse s crvenim podtonom, a smeđookim sve pristaje - kaže i ističe kako se maskara nanosi cik-cak pokretima, i to samo na gornje trepavice. 

Trikovi za mlađi izgled

Imate li spuštene kapke, na donjem izvucite liniju prema sljepoočnicama. Učinak liftinga je trenutačan. Ne stavljajte maskaru na donje trepavice jer to licu dodaje pet godina. A rumenilo stavite i ispod obrva za svjež izgled, dodaje Karim.

Oči u prvom planu

Kutove usana ispunite olovkom, a na srednjem dijelu pomiješajte olovku i sjajilo. Tako ćete vizualno povećati usne, a oči pustiti u prvi plan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru