U sredinu svakog medaljona gurnite po jednu šljivu, a medaljone izvana premažite s malo senfa. Rastopite maslac u široj tavi za pečenje. Medaljone pržite s listićima kadulje
RECEPT
Pureći medaljoni punjeni suhim šljivama oduševit će vaše goste
Sastojci:
- komad čistih purećih prsa
- 400 g suhih šljiva (može i svježih)
- sol, papar
- 1 žlica dijonskog senfa
- 100 g maslaca
- 3 listića kadulje
Priprema:
Pureća prsa oblikujte u medaljone debele oko dva centimetra i u svakom napravite rupu u sredini. Šljive operite, izvadite im koštice i u sredinu svake stavite maslaca veličine izvađene koštice.
U sredinu svakog medaljona gurnite po jednu šljivu, a medaljone izvana premažite s malo senfa. Rastopite maslac u široj tavi za pečenje. Medaljone pržite s listićima kadulje, gotovi su kad poprime zlatno-smeđu boju.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku