Lifestyle

Komentari 0

Put u nova gastro putovanja: Od svježe ribe do vina i sireva

Put u nova gastro putovanja: Od svježe ribe do vina i sireva

U želji da se prirodne ljepote obogate i priušti svim stanovnicima i gostima najsunčanijeg otoka gušte za sva osjetila, otvoren je prodajni centar Gastro Hvar na ulazu u grad Hvar

Još iz doba antičkog Farosa, od bajkovitih ljetnikovaca, kamenih kala čiji svaki komadić čuva stoljetne uspomene, prirodnih ljepota koje oduzimaju dah, ovaj je otok dragulj položen na morskoj pjeni, obgrljen mirisom lavande, zaklonjen bršljanom.

Vrijeme je neumorno protjecalo, nekadašnje renesansne ljetnikovce i crkve upotpunile su tekovine modernog doba, od luksuznih jahti, turista iz svih kutaka svijeta željnih novih doživljaja. Mnogo se toga promijenilo, samo je ljepota Hvara ostala netaknuta.

U želji da se prirodne ljepote obogate i priušti svim stanovnicima i gostima najsunčanijeg otoka gušte za sva osjetila, otvoren je 'Gastro Hvar' maloprodajno – veleprodajni Centar , na samom ulazu u grad Hvar, udobno smješten u zaljevu na jugozapadnom kraju otoka.

Prodajni kanal za ugostiteljstvo Ho.Re.Ca. udružio je snage te na jednome mjestu objedinio vrhunske proizvode koji će zadovoljiti i najzahtjevnije ugostitelje te sve kupce, počevši od lokalnog stanovništva preko avanturistički nastrojenih nautičara, pa do turista željnih isprobavanja lokalnih okusa podignutih na svjetsku razinu.

Bogata ponuda Gastro centra Hvar obuhvaća širok dijapazon najboljih domaćih i svjetskih proizvoda od svježe ribe, mesa, voća i povrća pa sve do najcjenjenijih domaćih i inozemnih vina, pjenušaca, sireva i tartufa.

Zahvaljujući renomiranim brendovima Centaurus d.o.o. (Gastro Ribarnice Brač), Škokić d.o.o. (Mesnice Škokić), Fistonić d.o.o. (Voće I povrće), Purex d.o.o. (Proizvodi hrvatskog sela), Acrobat d.o.o. (Distribucija vina), Nirs d.o.o. (Proizvodnja, trgovina I distribucija), Zigante Tartufi d.o.o. (Proizvodnja, trgovina I distribucija) koji su udružili dugogodišnje iskustvo i znanje, nastala je iznimna ponuda proizvoda, koja će obogatiti cjelokupnu ponudu premium namirnica na cijelom otoku, te omogućiti da se najsunčaniji otok, osim kao destinacija poznata po prirodnim ljepotama, nametne i kao gastronomski dragulj.

Hvar je važno nautičko središte još iz doba grčke kolonizacije, od kada sežu korijeni njegova imena (od grčkog pharos-svjetionik). Poput svjetionika brodovima u tamnim noćima, novootvoreni je centar spreman mnogobrojnim nautičarima osvijetliti put u nova gastro putovanja.

Opskrbom jahti želja je udovoljiti prohtjevima nautičara te im dočarati ljepotu mediteranske hrane i pića, koja stvara savršenu singeriju s ljepotama mora, te ih prima u svoj zagrljaj, štiti i veseli poput luke koja prima njihove brodove.

Centar otočkog turizma i najpoželjnija destinacija turista i nautičara je zaslužila prostor na kojem će moći doživjeti okuse mediterana koji će im ostati utkani kao najljepša uspomena.

Hvarani vole reći 'Stavi parst u more-imaš vezu s cilin svitom', a 'Gastro Hvar' se novootvorenim centrom pobrinuo da kvalitetom ponuđenih proizvoda stvori vezu s najboljim dijelovima mediterana, čija ih je vrijednost svrstala uz bok kulturnog i povijesnog naslijeđa te će nesumnjivo postati nezaobilazno odredište svih ljubitelja vrhunskih namirnica.

Sve ljepote Hvara i sve sadržaje koje nudi ne bi mogli opjevati pjesnici ni opisati mnogi književnici, jer ponekad riječi nisu dovoljne, stoga je, za osjetiti sve što taj biser hrvatskog turizma nudi, najbolje posjetiti, probati i vratiti se!

JAVNOST OPET ŠOKIRANA: Kraljica ne dolazi na krštenje sina Meghan i Harryja?

Najčitaniji članci