Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Putovala je kruzerom koji stoji 35 eura na dan i onim od 450, evo koje su razlike u usluzi

Putovala je kruzerom koji stoji 35 eura na dan i onim od 450, evo koje su razlike u usluzi

Detalji su važni ne samo u klasičnoj hotelskoj sobi, već i kabinama na velikim brodovima koji svojom udobnošću konkuriraju finim hotelima i luksuznom smještaju

VIDEO

Odmor na krstarenju u osnovnu cijenu obično uključuje smještaj, hranu, aktivnosti i zaustavljanja na nekoliko odredišta. Neka su luksuznija, primjer je Ritz-Carlton Yacht Collection gdje cijena noćenja može koštati i oko 825 eura. Na novijim brodovima kao što je nadolazeći mega Icon of the Seas Royal Caribbeana, najjeftinije putovanje za sljedeću godinu kreće od oko 1700 eura po noćenju.

Ovisno o cijeni, dostupna je i usluga, no činjenica da je ponekad jeftinija verzija također dobra kao ona u sljedećem cjenovnom rangu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Odlučila je živjeti na kruzeru 00:57

Svako nađe nešto za sebe - no, detalji su važni te oni na koncu odrede mišljenje o sobi.

Brod za krstarenje Margaritaville at Sea's Paradise namijenjen je onima koji imaju ograničeni budžet. Kabina s pogledom na ocean počinje od 73 eura po osobi za dvodnevno putovanje od Palm Beacha na Floridi do Freeporta na Bahamima. Prostor djeluje kao ostarjela motelska soba.

Snježna bomba sve bliže Europi, za jednu regiju izdan i crveni alarm: 'Izbjegavajte putovanja'
Snježna bomba sve bliže Europi, za jednu regiju izdan i crveni alarm: 'Izbjegavajte putovanja'

Krevet, kupaonica i mali ormar su funkcionalni, no sve skupa djeluje jeftino, tuš je prljav, a žućkasti zid i drveni detalji su zastarjeli, objavljeno je u recenziji za Business Insider.

Iako je soba preuređena, napravljene su neke estetske promjene, to nije dovoljno kako bi sve skupa djelovalo novo. Uložene su u preuređenje velike svote novaca, no takve promjene znaju biti nevidljive za putnika. S druge strane, luksuzna su putovanja dostupna i po cijenama od oko 450 eura po noćenju.

Dubrovnik: U grušku luku uplovio kruzer s pomorcima iz cijelog svijeta

Primjer je apartman na brodu Explora I, koji nudi cijenu od oko 2700 eura za krstarenje od šest noćenja u siječnju, a ruta je od Miamija do Cartagene u Kolumbiji. Među luksuznim detaljima je i bazen ispod staklenog krova koji se uvlači.

Za tu cijenu putnik stanuje u luksuznom apartmanu s pogledom na ocean, koji se može usporediti s veličanstvenim sobama u velikim hotelima. Važno je i to što je Explora I novi brod te se to i vidi, sve je na i u njemu novo, što dodatno pojačava dojam luksuza. 

Soba ima walk-in ormar i Dyson sušilo, što je dio luksuzne ponude. Taj apartman sastoji se od više soba, djeluje poput stana. Uz tipičnu spavaću sobu i kupaonicu, tu je i poluodvojeni dnevni boravak s dubokim kaučem, velikim balkonom i garderobom s umivaonikom za sjedenje.

Evo koliko Hrvati dnevno troše na putovanjima u inozemstvu
Evo koliko Hrvati dnevno troše na putovanjima u inozemstvu

Dok kupaonica Margaritaville at Sea izgleda srednjovjekovno i prljavo bijelo, ona u apartmanu Explora I ima ploču od tamnog mramora, vješalice za ručnike unutar prostrane tuš kabine i punjive dozatore toaletnih potrepština. Čak i gosti u manje luksuznim apartmanima dobivaju bocu Veuve Clicquota.

Za razliku od jeftinije opcije, skuplji apartman također ima suvremeni dekor i malu policu s knjigama sa svjetskom literaturom. Mali detalji poput zidnih utičnica uz krevet, dalekozora i izvlačnih ladica za Nespresso i čaj daju ovoj skupoj sobi još luksuzniji dojam.

No, prostori oko kreveta znaju biti manji nego oni u jeftinijim kabinama - što više stvari, to ostane manje mjesta oko kreveta. Sobe na kruzerima i brodovima su nerijetko manje nego u klasičnom hotelu, jer brod ipak ima limitirani prostor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja
Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša
IDEALNA NIJANSA

Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša

Od Ovna do Ribe, svih 12 znakova Zodijaka povezano je s različitim stvarima, kao što su određene kvalitete, karakteri, afiniteti, planeti, pa čak i boje