Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Puževi su navalili na moj vrt, evo kako sam ih se riješio

Puževi su navalili na moj vrt, evo kako sam ih se riješio

Britanski komičar Tom Allen podijelio je s pratiteljima na svom Instagram profilo učinkovit savjet za to kako suzbiti navalu puževa na biljke koje ste posadili u vrtu - stoji koliko i glavica češnjaka

VIDEO

Velika britanska TV zvijezda, Tom Allen, poznat posebno po ulozi voditelja u showu The Great British Bake Off: An Extra Slice, u kojem se natječu profesionalni kuhari, otkrio je trik koji uz pomoć kojeg se možete riješiti puževa u vrtu, koji stoji oko 30 penija (oko 28 centi), prenosi The Sun. 

POGLEDAJTE VIDEO: Terapija puževima za zdraviju i pomlađenu kožu

Pokretanje videa...

Terapija puževima 01:08

Pokazujući svoj vrt bez puževa, rekao je da mu se iznimno uspješnom pokazala izrada "tikvice od češnjaka". Tom Allen objašnjava da treba kuhati cijelu glavicu češnjaka ili nekoliko njih i to nekoliko sati u litri vode.

- Kad se voda reducira, zgnječite glavice češnjaka i smjesu propasirajte. Tad ćete dobiti smjesu češnjaka koju možete razrijediti u otprilike pola litre vode. Tu sam smjesu koristio na svim svojim usjevima i dosad se pokazalo vrlo uspješnim, rekao je. 
- Mmm, a i lijepo miriše – našalio se u svojoj maniri. 

I upravo u tome je tajna: Naime, češnjak sadrži alicin, spoj koji mu daje miris i koji će spriječiti puževe da mu se približe. Ako puževi puževi dođu u dodir sa smjesom, vjerojatno će uginuti kroz nekoliko sati. S obzirom da je češnjak relativno jeftin, to je daleko jeftinije od bilo kojeg skupog sredstva za ubijanje puževa.

Tomov video mnoge je  impresionirao pa je dobio veliki broj komentara, ali i savjeta za rješavanje puževa iz vrta koje su drugi ljudi isprobali. 

Soda bikarbonom i ljuskama od jaja otjerajte puževe iz vrta
Soda bikarbonom i ljuskama od jaja otjerajte puževe iz vrta

-  Bio sam opsjednut time da očistim vrt od puževa. Isprobao sam zamke sa hmeljem, sprej sa češnjakom, pa i skupljanje na večer i time spasio mnogo posađenog – piše jedan komentator. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Tom Allen (@tomindeed)

- Cimet mijenja igru! Puževi ga mrze – odgovara drugi, dok treći piše da vlasnik vrta može nabaviti jednu, dvije patke, koje jedu puževe i još osvojiti nagradu: pačja jaja. 

Tajna prelijepog procvjetalog mirisnog vrta su - otporne biljke
Tajna prelijepog procvjetalog mirisnog vrta su - otporne biljke

Jedan komentator piše kako on koristi tanjurić s mlijekom. 

- Kad izađu 'na piće' jednostavno ih pokupite i premjestite na susjednu livadu – savjetovao je. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Što sat rođenja govori o vama?
OPIS KARAKTERA

Što sat rođenja govori o vama?

Osim što otkriva podznak u horoskopu, sat rođenja pomaže prepoznati specifične osobine. Proučite svoje vrijeme rođenja ili ono bliskih osoba i provjerite odgovaraju li opisi karaktera stvarnosti