Lifestyle

Komentari 11

Quadenova obitelj odbila novac: 700 tisuća dolara daju drugima

Quadenova obitelj odbila novac: 700 tisuća dolara daju drugima

Za dječaka maltretiranog jer je patuljastog rasta Quadena Baylesa skupljeno je 700 tisuća dolara kako bi išao u Disneyland, no obitelj je rekla kako će novac radije potrošiti na nešto korisnije

Obitelj australskog dječaka kojeg je upoznao cijeli svijet nakon što je video snimljen nakon njegova maltretiranja u školi postao viralan na društvenim mrežama, odbila je putovanje za koje je javnost skupila novac.

Cilj Crowdfundinga bilo je slanje Quadena u Disneyland, no obitelj Bayles odbila je novac te su rekli da će ga radije dati u druge humanitarne svrhe.

Javnost se solidarizirala s devetogodišnjim Quadenom, koji je rođen s poremećajem rasta kostiju, zbog čega je patuljastog rasta. Video posvećen bullyingu kojeg proživljava u školi pokrenuo je kampanju za Quadenovo putovanje u Disneyland. 

Maltretirani dječak Quaden Bayles

Hvala, ali ne treba nam izlet - postoje stvarni problemi

Ukupno je prikupljeno 700 tisuća dolara namijenjenih da obitelj otputuje u američki Disneyland, piše Daily Mail.

Iako su iz obitelj Bayles rekli kako su 'dirnuti time', oni se žele koncentrirati na stvarne probleme koje ne liječi put u zabavni park.

Stoga su se zavjetovali da će novac proslijediti u 6 humanitarnih zaklada gdje je on potrebniji  - a kao dvije najvažnije ističu 'Svijest o patuljastom rastu' i 'Zakladi za iscjeljenje Balunu'. Vjeruju da će na taj način zajednica više profitirati, a svaka od njih će primiti oko 66 tisuća dolara.

Dječakova je obitelj u kontaktu s Bradom Williamsom, američkim glumcem patuljastog rasta koji je pokrenuo kampanju za Quadena. 

U međuvremenu je Quaiden dobio priliku da na teren izvede članove omiljene ragbi momčadi, nakon čega je rekao da je to "najbolji dan u njegovu životu". Dobio je i velik broj poruka potpore.

Quaden zlostavljani dječak

Nakon pojave raznih natpisa na društvenim mrežama da je Quaden prevarant te kako nije dječak već 18-godišnji glumac, obitelj je obrisala svoje profile na društvenim mrežama ili ih učinila privatnima da spriječe daljnje uznemiravanje.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci