Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Radionice za mlade: Ključna je poslovna mreža i rad na sebi

U Zagrebu je završen treći krug radionica programa Coca-Colina podrška mladima. Vodeći domaći stručnjaci polaznicima su približili praktične poslovne vještine i pojasnili im važnost umrežavanja s kolegama

Foto: Matea Petrovic
0 komentara

U prostorima Visokoga učilišta Algebra mladi su Zagrepčani imali prigodu usvajati životne i poslovne vještine, koje im najčešće nedostaju pri ulasku na tržište rada. Uz stručnjake Grupe Selectio, s vještinama i znanjima koje traže poslodavci na tržištu rada polaznike je upoznala i Martina Batalija, voditeljica razvoja ljudskih potencijala u administrativnim odjelima Coca-Cole HBC Adria i mentorica na radionicama. 

- Drago mi je što prema reakcijama polaznika vidim kako su prepoznali ovaj program i namjeru Coca-Cole HBC Hrvatska da pomogne u rješavanju jednoga od najvećih problema našega društva – nezaposlenosti mladih. Mi mentori smo dali sve od sebe kako bismo unaprijedili vještine i znanja mladih ljudi radi povećanja njihove zapošljivosti. Vjerujem kako će im upravo predanost, polet i želja koju su pokazali na radionicama, u kombinaciji sa znanjima koja smo im prenijeli, najviše pomoći u budućnosti, osobito u razgovorima s mogućim poslodavcima, istaknula je Batalija. 

Rješavanje bitnih problema

Ove godine radionice će godine primiti ukupno 1000 polaznika i održati se diljem Hrvatske. Među njima je u zagrebačkome ciklusu radionica bila i polaznica Nataša Lučić.

- Konkurencija je pri traženju posla velika i svi pokušavamo pronaći nešto u svojim vještinama i znanjima što nas izdvaja od drugih. Na ovim smo radionicama saznali i kako to učiniti. Nakon radionica ću svakako unijeti nekoliko novih podataka u svoj životopis, dodatno promisliti o načinu na koji sam se dosad predstavljala, a zatim i znatno sigurnija nastupiti pred mogućim poslodavcima, rekla je Nataša.

Tijekom prvoga dana polaznici su stjecali znanja iz područja životnih vještina kao što su osobni razvoj i razumijevanja sebe, komunikacija i davanje povratnih informacija te interakcija i umrežavanje, a mladima su ih prenosili Tanja Prekodravac i Kristina Popović, stručnjakinje Grupe Selectio specijalizirane za savjetovanje u području ljudskih potencijala i potragu za kadrovima.

Druga su dva dana radionica bila rezervirana za poslovne vještine, odnosno teme koje uključuju financijsku pismenost, poslovno planiranje, upravljanje projektima te prodajne i pregovaračke vještine, o kojima su govorili iskusni predavači dr. sc. Predrag Pale, Vesna Kezdorf, Darijo Krešić, Vesna Vrga Perović i Romeo Jerčić

Radionice diljem Hrvatske

S obzirom na to da se u Zagrebu i dalje traži mjesto više za radionice besplatnoga obrazovnog programa Coca-Colina podrška mladima, radionice će biti održane četvrti put od 23. do 25. svibnja. Svi zainteresirani mladi koji zadovoljavaju formalne kriterije još se mogu prijaviti za radionice putem mrežne stranice projekta (https://prijava.cocacolinapodrskamladima.hr/).

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message