Lifestyle

Komentari 0

Radna atmosfera: Dječja soba 'odrasta' zajedno s djetetom

Radna atmosfera: Dječja soba 'odrasta' zajedno s djetetom

Razigra li se 'odrasli' namještaj šarenim pokrivačima, retrotapetama i raznim maštovitim dodacima, soba se lako prilagođava u skladu s dječjim željama

Mnogi se roditelji pri uređenju dječje sobe osjećaju obveznima upotrijebiti stereotipne dječje boje i motive koje bi dijete brzo moglo prerasti, kaže američki dizajner interijera Brian Patrick Flynn. Kako biste izbjegli skupa preuređenja, osmislite sobu koja će “rasti” s djetetom, savjetuje. 

Primjerice, umjesto tipičnih pastelnih i primarnih boja upotrijebite nijanse neutralne zelene ili narančaste. Nećete pogriješiti ni sa smeđom i bijelom - ovisno o promjenama djetetova ukusa, njih lako možete kombinirati s mnogim bojama. 

Profinjeno, ali moderno, zabavno i svježe uređenje postići ćete i živahnim uzorcima poput onih s retrotapeta u stilu ‘60-ih ili ‘70-ih godina. Prostoru za (budući) radni kutak dodajte pokoji djetetov crtež ili trofej, dragu fotografiju ili uspomenu. Pozitivno i motivirajuće okružje pomoći će jačanju djetetova samopouzdanja, tvrde stručnjaci.

Neutralni namještaj i maštoviti dodaci

Djeca vole ugodnu okolinu pa ih okružite baršunastim tkaninama i mekim sagovima. Nikako ne pretjerujte s dječjim pokućstvom. Umjesto dječjega kreveta isplativije je kupiti neutralan, klasičan krevet za jednu osobu, kaže Brian Patrick Flynn.

Poigrajte se bojama

Djeci koja vole sport odgovarat će nijanse crvene i zelene koje utječu na vještinu i koordinaciju. Uz zeleno radno okružje bit će umirujuće, a crna i bijela pomažu koncentraciji. 

Najčitaniji članci