Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Razlozi za prekid: Stajališta su različita i više vas ne privlači...

Razlozi za prekid: Stajališta su različita i više vas ne privlači...
1

Dvoumite se je li vaš partner zaista za vas čak i nakon karantene. Ako imate te sumnju definitivno se morate zapitati što zaista želite, a u tome vam mogu pomoći savjeti u nastavku

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Predivna priča: 'Spasila mi je život pa postala moja supruga'

Ako zaista želite znati je li vrijeme za prekid vaše veze pročitajte pet razloga koji su definitivno znak da nešto nije u redu i da biste vjerojatno bili puno sretniji kada biste se 'oslobodili okova'.

1. Imate suprotna mišljenja

Oboje ste mimo točke kompromisa i učinkovitog rješavanja problema? U tom slučaju, važno je prepoznati jesu li ti problemi započeli prije ili nakon karantene. Ako su problemi započeli prije nego što je svijet 'stao', manje je dokaza da možete kriviti vanjske stresore za 'propast' inače zdravog partnerstva i možda je vrijeme da prihvatite ono neizbježno.

Ilustracije prekida

- Bez obzira na to što radite i kako pokušavate ispraviti probleme koji nastaju kod vašeg partnera, ne postoji mirno rješenje - objašnjava stručnjakinja za odnose Susan Winter. Ako se vas dvoje stalno vraćate istim argumentima bez rješavanja sukoba, taj  proces može biti iscrpljujući i onemogućava svaki rast partnerstva.

2. Pomisao na slobodu vam je uzbudljiva

Ne radi se samo o tome da se osjećate zarobljeno sa svojim partnerom već ste počeli sanjati o tome kakav bi mogao biti vaš život, a da vas pritom on ili ona ne opterećuje. Ako sanjate o slobodnom životu i zavidite ljudima koji ga imaju (i to ne zato što mogu piti i flertati s neznancima) već zato što više ne bi morali imati posla s tom osobom (vašim partnerom).

- Prekid veze u kojoj stalno postoji nedostatak rješavanja sukoba je oslobađajuće iskustvo - tvrdi Winter. Ne možete biti dugoročno sretna osoba u partnerskom odnosu koja ograničava vaš spokoj. Ponekad je jedina akcija i najbolja akcija da krenete naprijed, ali bez njih.

Ilustracije prekida

3. Vaša su gledišta različita

Vaša stajališta mogu biti različita, pogotovo što se tiče pandemije i mjera koje su zbog nje poduzete. Ali ako se vaša stajališta stalno kose, to može biti veći problem.

- Ako se osjećate neugodno pred drugima kada vaš partner govori, prekid bi vas mogao učiniti sretnijima - rekla je terapeutkinja za veze dr. sc. Laurel Steinberg. Uz to, možda ćete se zapitati sažalijevaju li vas ljudi zbog toga, što bi vas moglo još više natjerati da se distancirate kako se ne biste više tako osjećali.

5 znakova da ste spremni za vezu nakon ljubavnog sloma
5 znakova da ste spremni za vezu nakon ljubavnog sloma

4. Više vas ne privlače seksualno

Nije nužno da samo imate nizak libido. Prema Steinbergu, ako imate osjećaj kao da se morate prisiliti da bi spavali s partnerom, to je znak da biste bili sretniji kada bi bili sami.

Thinkstock

5. Previše je dugogodišnjih ogorčenja

Bilo da se o radi o varanju ili donošenju bitnih životnih odluka. Takve stvari će vam se urezati u pamćenje i moguće je da ćete zbog njih imati nesuglasice iako možda mislite da nije tako.

- Negodovanja ubijaju privlačnost, želju i prisnost - objašnjava Winter i dodaje kako nesuglasice koje traju dulje vremena mogu na kraju uništiti vašu ljubav. I ne radi se samo o tome što ne možete tolerirati sadašnjost sa svojim partnerom; već je to nešto što ćete nositi sa sobom i kada se konačno vratite u svijet 'slobodnih' ljudi. Negodovanje ne dozvoljava nikome da zaista krene naprijed, a to znači da čak i ako izađete iz pandemije s takvim odnosom, razlozi za prekid još uvijek postoje, piše Well And Good.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Budite maštoviti: Top poze koje vode do vrhunca u pet minuta

POGLEDAJTE VIDEO Tarik Filipović: #ZAJEDNO24SATA

Pokretanje videa...

00:48
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje