Lifestyle

Komentari 5

Recept za finu tortu od palačinki za koju nadjev birate po želji

Recept za finu tortu od palačinki za koju nadjev birate po želji

Tortu možete raditi samo s jednim nadjevom ili sa više njih. Na primjer, odlično se slažu čokoladni namaz i kiselkasti pekmez. Ili je možete napraviti sa omiljenom kremom za kolače

Sastojci:

POGLEDAJTE VIDEO Palačinke imaju svoj dan:

Postupak:

Pomiješajte najprije sve suhe sastojke pa dodajte jaja i polako ulijevajte mlijeko i vodu. Mutite dok ne dobijete glatku smjesu, a ukoliko vam se učini previše gusta, dodajte još malo vode. Imajte na umu da bi trebale biti vrlo tanke.

Ostavite smjesu neka odstoji oko pola sata pa ispecite palačinke.

Kad su palačinke hladne, slažite ih na lijepi, okrugli tanjur tako da stavite jednu pa je premažete tanko željenim namazom, na to stavite drugu, premažete... i tako dok ne potrošite sve palačinke.

Tortu možete raditi samo s jednim nadjevom ili sa više njih. Na primjer, odlično se slažu čokoladni namaz i kiselkasti pekmez. U tom slučaju jedan red premažite čokoladnim namazom pa dva pekmezom, i tako do kraja.

Odlična kombinacija su i čokoladni namaz sa mljevenim lješnjacima ili orasima. Ako se odlučite na ovu varijantu, tada svaku palačinku vrlo tanko premažite namazom i posipajte po tome malo oraha ili lješnjaka.

Za nadjev vam može poslužiti i bilo koja krema za torte i kolače koju inače pripremate dok radite slastice. Također,u trgovinama imate za kupiti kreme i pudinge koji se ne kuhaju već se samo izmute sa malo hladnog mlijeka, i to je odlično rješenje ako nemate puno vremena za kuhanje krema.

Na kraju tortu od palačinki malo dekorirajte, recimo, šlagom i šumskim voćem ili glazurom od čokolade koja se pomalo cijedi sa strane, ili pak samo pospite šećerom u prahu. Poslužite svaku šnitu uz malo šlaga ili uz kuglicu sladoleda s preljevom od voća ili čokolade.

IDEJA VIŠE: Na ovaj način, u obliku torte, možete napraviti i zapečene slatke palačinke sa sirom. No, u tom slučaju neka budu malo deblje.

Za nadjev pomiješajte svježi kravlji sir, vrhnje, jaje, šećer (količina po ukusu), ribanu koricu limuna, sok od pola limuna i po želji malo grožđica. Potom slažite palačinke u kalup za tortu - palačinka - sirni nadjev - palačinka - sirni nadjev ... i tako dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju sve zalijte s malo kiselog vrhnja i zapecite.

 

Najčitaniji članci